Redovisningschef

Redovisningschef

Familjebostäder, en del av Stockholms stad, är ett bolag i stark tillväxt. De kommande åren utökas dagens ca 20 000 hyresrätter med flera tusen nya bostäder. Vi äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Med engagemang, kundfokus, affärsnytta och nytänkande i fokus jobbar vi för dagens och morgondagens kunder. Vill du också ha ett viktigt jobb på ett företag som hela tiden utvecklas? Välkommen att bli en av oss!

Som chef på Familjebostäder erbjuds möjligheten att jobba med något av det finaste som finns; människors hem!

Uppdraget
Ditt uppdrag som Redovisningschef är att leda, följa upp och utveckla redovisningsenhetens medarbetare och verksamhet. Du drivs av att se förbättringsmöjligheter, effektivisering och utveckling av rutiner och processer. Du initierar och leder förändrings- och utvecklingsarbete inom redovisningen med fokus på en ökad grad av automatisering, allt för att stödja verksamheten mot dess mål.

Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och arbetar strategiskt och långsiktigt för att bidra till bolagsövergripande mål.

Som redovisningschef har du ett övergripande ansvar för styrningen och planeringen av redovisningsarbetet inklusive hyresadministration. I detta ligger ansvar för rapportering av månads-, tertial och årsbokslut för alla koncernens bolag samt att årsredovisning och deklaration upprättas korrekt och i tid. Du, och din enhet, bistår även och deltar i budget-, prognos- samt det interna rapporteringsarbetet. Du har det övergripande ansvaret för redovisningsenhetens alla processer och tillhörande systemstöd. I rollen ingår också det övergripande ansvaret för information och utbildning av organisationen inom redovisningsområdet och att vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor.

Redovisningschefen har direkt personalansvar för 11 personer inom enheten och rapporterar till Ekonomichef. Arbetsplatsen är belägen i södra Stockholm.

Erfarenheter:
  • Det är av stor vikt att du har flera års ledarerfarenhet och att du har drivit förändrings- och utvecklingsarbete inom redovisning med gott resultat.
  • För att möta kraven bör du ha erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete i medelstora till stora organisationer och i redovisningsregelverket K3.
  • Självklart har du erfarenhet och intresse av olika system, gärna specifik erfarenhet av Agresso, Hypergene och Ocra.
  • Du har erfarenhet av IT-relaterade projekt och intresse för automatisering, har du dessutom erfarenhet från implementation av robotiserade processer och AI är det meriterande.
  • Du har en akademisk utbildning, eller motsvarande, inom redovisning.
Dina personliga egenskaper präglas av:
  • En förmåga till helhetsfokus och en strategisk, analytisk förmåga.
  • Ett mod och en förändringsbenägen läggning - du ser möjligheter!
  • Ett driv och en målorientering på ett ödmjukt och prestigelöst sätt.
  • Ett ledarskap som präglas av tillit, närvaro och tydlighet.
  • Ett strukturerat arbetssätt som inger trygghet.
Sista ansökningsdag
Ansök senast den 4 maj, intervjuer sker löpande, vi ser fram emot ditt intresse! För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Stina Nord 073-6545257 / Fredrika Schartau 070-5107130
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Signpost
Sista ansökningsdag 4 maj 2021 (20 dagar kvar)