Project Controller till 4C Strategies

Project Controller till 4C Strategies

Vi söker nu en driven och affärsnära Project Controller till vårt huvudkontor i Stockholm. Du kommer att vara del av 4C-koncernens controllingfunktion om tre personer och rapportera till Head of Controlling.

Arbetsbeskrivning
Som Projekt Controller har du ansvar för att följa upp och analysera den finansiella delen av ett flertal olika parallella projekt som bedrivs inom koncernens bolag. Du ska identifiera potentiella risker och förutse ekonomiska avvikelser i dessa. Arbetet genomförs i samarbete med projektledningen och du får en vägledande roll vad gäller budgetering och finansiell regel-efterlevnad i projekten.

Du stöttar projektledningen i att kontrollera ekonomiskt resultat, cash flow och avvikelser under och efter projektets genomförande samt gör jämförelser mot budget och tidigare prognoser. Efter projektets slut utvärderar du det ekonomiska utfallet totalt sett och är en del i utvecklandet av processer och rutiner som syftar till att skapa bättre förutsättningar för kommande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Kvalitetskontroll och analys av pågående projekt
 • Stötta i beläggningsfrågor inom leveransorganisationen genom framtagande och analys av data och prognos
 • Löpande stöd till projektledare avseende finansiella frågor
 • Hantera viss del av projektens administration i projektsystemet Copernicus
 • Utveckling av och ansvarig för utbildning i relevanta arbetssätt kopplade till befintlig teknik och projektsystem
 • Delta i det månatliga arbetet avseende inhämtning och verifiering av prognosdata och nyckeltal samt sammanställning av ledningsrapport
 • Löpande och ad hoc analys av resultat- och prognosdata i projekten
 • Hantera beräkningar utav företagets incitamentsmodeller och leverera information till HR
 • Delta i, och driva vissa delar av, årligt budgetarbete
Din erfarenhet
 • Du förstår, talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.
 • Du är systemintresserad och har god IT-vana.
 • Du är kvalitetsmedveten och säkerställer att ditt arbete kan ses i ett relevant sammanhang.
 • Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med minst ett års relevant erfarenhet.

Du ska ha arbetat med ekonomi- och controllingfrågor i dina tidigare uppdrag och är van vid att se helheten i ditt arbete utöver att även ansvara för uppgifter på detaljnivå. Du är van vid att göra finansiella analyser och prioritera ditt arbete där det bäst gör skillnad.

Goda kunskaper i MS Excel är ett krav och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från företag som hanterar både mjukvaru-utveckling samt levererar konsultbaserade tjänster.

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ och kan genom det stötta organisationen genom proaktivt stöd utifrån siffror och analys. Vi tror att du har ett starkt engagemang i företagets utveckling och en stor förmåga att förstå affären och dess nycklar till framgång. Du har en vilja att göra skillnad och tycker att det är viktigt att trivas och ha roligt på jobbet. Din sociala förmåga är god, du har lätt att samarbeta med andra och är flexibel i ditt tankesätt.

Observera att för denna tjänst är svenskt medborgarskap samt flytande svenska i tal och skrift absoluta krav. Då våra uppdrag ofta innebär hantering av känslig information behöver alla våra medarbetare vara svenska medborgare och beredda på att genomgå registerkontroll, antingen i samband med anställning eller under anställningstiden.

Företagsinformation
4C Strategies är ett ledande företag som verkar inom Governance, Risk & Compliance, kris-och kontinuitetshantering. Vi hjälper våra kunder att navigera mellan de osäkerheter som påverkar deras möjlighet att nå uppsatta mål. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, London, Warminster och Washington D.C. Våra egenutvecklade mjukvarusystem används av ett stort antal kunder, från
Försvarsmakter och andra statliga myndigheter till stora multinationella företag och frivilligorganisationer. Våra lösningar hjälper ambitiösa och riskmedvetna organisationer att skapa, verifiera och följa upp relevanta förmågor inom risk-kris-och kontinuitetshantering.

Hos oss gör du som anställd skillnad, därför är det viktigt att du brinner för våra frågor samt känner att våra värderingar - Resultat, Integritet, Skoj och Kompetens - är i linje med dina egna.

Start: Hösten 2018
Placering: Vattugatan 17, Stockholm
Kontaktperson: Sofia Breidning
Mer info
Kontaktperson Sofia Breidning
Telefon 0707-165 361
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.4cstrategies.com/
Sista ansökningsdag 12 okt (19 dagar kvar)