Hoppa till innehåll
2Complete logotyp

PR ansvarig till Open Infra

Publiceringsdatum
14 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du erfarenhet av att hantera press och är skicklig på att hantera snabba ärenden, både nationellt och internationellt? I rollen som pressansvarig kommer du ansvara för att bygga upp en stark känsla av vad Open Infra åstadkommer och varför det är viktigt att vara en del av deras ekosystem.

Vad erbjuder vi?
* En platt organisation i en internationell miljö
* Snabbväxande bolag med många utvecklingsmöjligheter
* Ett bolag som uppmuntrar till kompetensutveckling
* Frihet under ansvar
* Möjligheten att etablera en helt ny avdelning med internationellt fokus
* Goda förmåner så som 5000 kr i friskvård och kollektivanslutna.

”Open Infra är Sveriges tredje största fibernätsägare och har sedan 2019 etablerat sig utomlands och finns för närvarande också i Tyskland, USA och Storbritannien. Vår affärsmodell är att bygga, äga och förvalta fiberinfrastruktur och bidrar på så sätt till samhällets digitala omställning. Open Infra är en unik kombination av liten organisation med stor entreprenörsanda, samtidigt som vi är finansiellt starka med balansomslutning om 8 miljarder SEK. Här verkar du i en miljö av snabba beslutsvägar och kreativt tänkande.
På Open Infra råder en avslappnad och lättsam atmosfär. Vi har hundar på kontoret och spelar musik i bakgrunden - trivsel är viktigt för oss. Vi är inte rädda för att vara oss själva och uppmuntrar till öppenhet och spontanitet. Som en del av vårt team får du också möjlighet att vara med på våra spontana after work-event och aktiviteter. Vi värdesätter balans mellan arbete och fritid och erbjuder kollektivavtal, friskvårdsbidrag på 5000 kr och 28 semesterdagar.”
Så om du är redo att vara med och bygga framtidens digitala infrastruktur, då är Open Infra rätt plats för dig.


Vem söker vi?
Krav:
* Högskole/universitetsutbildning inom relevant område
* Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
* Minst 5 års erfarenhet kring liknande arbete
* Erfarenhet kring varumärkesbyggande pressdiskussioner
* Uppsöker utan problem kontakt med press och media
* Mycket god förmåga att anpassa budskap efter målgrupp
* Drivs av att arbeta i högt tempo med många bollar i luften
* Stort driv och höga ambitioner

Meriterande:
* Behärskar tyska i tal och skrift
* Tidigare arbetat inom IT- och Telekombranschen
* Kunskap kring hantering av flertalet varumärken parallellt
* Kunskaper i InDesign eller liknande designverktyg
* Goda referenser kring tidigare hanterat personalansvar.

Vi ser potentialen i din kunskap och driv och att ta ägarskap för ditt arbete. Vidare tror vi att du trivs i en platt organisation med internationell miljö och där du utmanas och utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du har god tidigare kunskap kring kommunikation både i tal och skrift, och du drivs av att sätta upp tydliga mål samt genomföra dom. Du har erfarenhet av såväl proaktivt som reaktivt pressarbete. Vidare behöver du ha förmågan att snabbt kunna sätta dig in i nya frågor och olika scenarier, coacha och stötta kollegor i pressfrågor. Du tar stort ägarskap för ditt arbete och ser utvecklingspotential och optimeringsmöjligheter i utmaningar.


Vad innebär rollen?
* Kontinuerlig kontakt med press och media
* Hantering av snabba ärenden vid press- och kommunikationsfrågor
* Strategiskt utveckla och bygga upp den mediala bilden av Open Infra
* Ta fram och utveckla meddelanden för direktkontakt med befintliga kunder
* Självständigt kunna bemöta kritik, samt följa och lyfta upp god press tillsammans med kommunikation- och marknadsteam
* Ta fram och utveckla en strategi för press- och kommunikationsärenden för Sverige för att framöver målgruppsanpassa och implementera globalt på våra aktiva marknader
* Självständigt driva pressavdelningen för Sverige och globalt.

Huvudfokus för rollen kommer att vara att skapa en övergripande förståelse för Open Infras verksamhet och dess bidrag till kommunernas digitalisering. Din vardag växlar mellan långsiktigt, planerat arbete och snabbare akuta insatser. Det kräver hög grad av flexibilitet och att du trivs med omväxling och förändring. Resor i arbetet kan förekomma.

Detta är en direktrekrytering där du blir anställd av Open Infra och arbetsplatsen är i Frösundavik, Solna. Som en del av rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra säkerhetsprövning så som ekonomisk bakgrundskontroll och efterfråga utdrag ur belastningsregistret. Intresserad? Skicka in ansökan snarast då urval sker löpande eller liknande.

2Complete
Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt.
2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011.
2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.


Liknande Jobb

2Complete logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 mars 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren