MDM Solution Manager till Össur - Vi hjälper människor till rörligare liv!

MDM Solution Manager till Össur - Vi hjälper människor till rörligare liv!

Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar. Huvudkontoret är på Island och företaget har totalt cirka 4000 anställda och dotterbolag i 20 länder världen över. Össur etablerades 1971 och har varit börsnoterat sedan 1999. Tillväxten har både varit genom förvärv av andra bolag samt organisk tillväxt. Den organiska tillväxten drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. Össur är en värderingsstyrd organisation och står för Life without Limitations, ett liv utan begränsningar. Våra värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.

Vi söker just nu en MDM (Master Data Management) Solution Manager till Össur Scandinavia som i dagsläget består av fem kliniska bolag samt stödfunktioner. Vi är verksamma i alla nordiska länder och regionen omsätter över 800 miljoner kr per år. Du kommer att tillhöra avdelningen clinic supplies inom Operations Scandinavia som i dagsläget består av cirka 10 medarbetare. Tjänsten är baserad på vårt nya moderna kontor i Kista norr om Stockholm och du kommer att rapportera till Team Manager för clinic supplies.

Dina arbetsuppgifter
Som MDM Solution Manager kommer du att ha en nyckelroll i att leda företaget framåt genom att hjälpa våra kliniska bolag med all produktdata. Din huduvsakliga uppgift blir att vårda produktartiklar och material från våra leverantörer i våra system, så att de kan användas av våra kliniska bolag. Vi arbetar aktivt med cirka 200 produktleverantörer och vårdar cirka 700 000 artiklar. Du kommer säkerställa drift samt förbättringar av systemen för att stödja verksamheterna genom att övervaka och analysera nyckeldata och master data. Du kommer att arbeta proaktivt med att granska master data och processer, samt driva och genomföra förbättrings- och förändringsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Datahantering under produktens livscykel i alla relaterade system

• Definiera och utforma MDM systemen för att säkerställa en säker och användbar plattform

• Säkerställa korrekt data i de kliniska systemen

• Sätta rätt processer för goverance och ägande av produktdata

• Förbättra tillämpnings- och
implementeringsförfaranden för datastandarder och riktlinjer för dataägande

• Genomföra datarengöring

• Sätta säkra och genomförbara processer för att rätta till felaktig data

• Utveckla och implementera strategier för att möta verksamhetens behov

• Skapa och förbättra KPI: er

• Jobba med våra leverantörer för att
säkerställa rätt data samt utveckla samarbetet med leverantörerna

Vem vi söker
Du har relevant utbildning och minst 5 års erfarenhet av att leda liknande arbetsuppgifter. Du har god erfarenhet av dataanalys eller master data, samt mycket goda kunskaper i SQL och databas logik. Du är en avancerad användare av excel och använt dig av excel som arbetsredskap. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift. Det är meriterande ifall du har kunskaper i Navision och/eller Power BI. Du är dessutom van att driva förbättrings- och projektarbete och det är ett plus ifall du har erfarenhet av olika projektstyrningsmodeller.

Som person ser vi gärna att du är lösningsorienterad, analytisk, strukturerad och noggrann samt resultatorienterad. Du tycker det är kul med projekt- och förbättringsarbete och har en målinriktad och optimistisk inställning till ditt arbete; är motiverad och ambitiös. Du är duktig på samarbete såväl som arbeta självständigt med att lösa uppgifter och problem. För att trivas hos Össur är det viktigt att du är kundorienterad, flexibel och tycker det är kul att arbeta i en föränderlig miljö/organisation.

Vi erbjuder
Som MDM Solution Manager hos Össur Scandinavia erbjuds du en unik möjlighet att gå med i ett dedikerat team på ett företag som är positionerat för fortsatt tillväxt; en viktig och utmanande roll där du även kommer att få möjlighet att forma jobbet till dina styrkor. Du kommer att få ta mycket ansvar och delta i spännande projekt- och förbättringsarbete. Du kommer dessutom att arbeta i en innovativ, flexibel och internationell miljö tillsammans med engagerade kollegor som alla arbetar mot samma mål – att hjälpa människor till ett rörligare liv!

Anställningen
Heltid, tillsvidare. Start omgående eller enligt överenskommesle.

Ansökan
Du ansöker via vår hemsida, vänligen klicka på länken för att komma vidare:

https://ossur.wd3.myworkdayjobs.com/OssurCareersGlobal/job/Stockholm-SE-Ossur/MDM-Solution-Manager_REQ-1427

Sista ansökningsdatum är 2020-12-31. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.ossur.se/
Sista ansökningsdag 31 dec 2020 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Össur is in the business of improving people's mobility. As a leading global company in non-invasive orthopedics, we deliver advanced and innovative technologies within the fields of prosthetics, braces, supports and compression therapy. The headquarter is in Iceland with over 4000 employees worldwide and operations in more the 20 countries. Össur was founded in 1971 and has grown since then through both organic growth and acquisitions. It is a value-based organization where the core values are Honesty, Courage and Frugality. Össur's Competences are Collaboration, Communication, Driving Results, Customer Focus and Change.