Dibbers öppna förskolor söker förskollärare till Älta

Dibbers öppna förskolor söker förskollärare till Älta

Du är legitimerad förskollärare eller har likvärdig kompetens Du är musikalisk och kanske spelar du ett instrument Du har ett intresse för djur/natur Du har ett intresse och vilja att sätta dig in i och bedriva öppna förskolans verksamhet utifrån Dibbers koncept Du har kunskap och intresse för arbete med barn och förälder/medföljande vuxen samt naturliga ledaregenskaper

Du har erfarenhet från arbete på förskola, öppen förskola eller annan barn/föräldraverksamhet

Du är en aktiv vuxen som ser varje barn och förälder/medföljande vuxen som viktiga personer i vår verksamhet

Du har goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntligt

På Dibbers öppna förskolor jobbar vi utifrån tre olika uppdrag. Det pedagogiska uppdraget, det föräldrastödjande uppdraget och det informativa uppdraget. Vi arbetar efter och tror på att alla som kommer till oss är viktiga och har något att bidra med. Stor vikt läggs vid det relationella och vår ambition är att skapa en mötesplats för föräldralediga och deras barn som präglas av stor öppenhet där föräldrar kan dela erfarenheter, svårigheter och möjligheter som de bär på. Detta sker i såväl formella sammanhang som i informella sammanhang. Samtidigt som vi erbjuder en pedagogisk lärmiljö och pedagogisk verksamhet där samspelet mellan barn och förälder/medföljande vuxen är central. Vi är också en länk mellan föräldraskap och samhället och informerar och stöttar föräldrar/medföljande vuxen i vårt informativa uppdrag.
Hos oss driver och utvecklar du verksamheten med en kollega utifrån både Dibbers koncept, besökares behov och önskemål samt våra tre nedanstående uppdrag.

Pedagogiska uppdraget

Föräldrastödjande uppdraget

Informativa uppdraget

Vill du vara med och få världens viktigaste värden att växa? Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas både som yrkesmänniska och individ samtidigt som du utför världens viktigaste jobb på bästa möjliga sätt.
Som förskollärare på en öppen förskola har du tillsammans med en kollega det administrativa och pedagogiska ansvaret för öppna förskolan. Du är medansvarig för kvalitet, utveckling och verksamhet på ett sätt som gör att barn och föräldrar/medföljande vuxen känner sig värdefulla och upplever trygghet. Du arbetar också för helheten och ingår i ett större arbetslag med kollegor från alla Dibbers öppna förskolor.

Vi söker dig som vill bidra och ge av dig själv, som har förmåga att lyssna på andra, dela erfarenheter och stärka våra gemensamma ambitioner. Du har ett coachande förhållningssätt gentemot föräldrar och tror på föräldrars inneboende förmåga och kunskap. Du strävar alltid efter att bli bättre, både som yrkesmänniska och individ. Det är en förutsättning för alla som jobbar på Dibber. Du delar kunskap om barns lärande och utveckling, föräldraskap och bidrar till kompetenshöjning till hela öppna förskolans arbetslag.
Du kan skapa överblick samt organisera och anpassa arbetet efter barn och föräldrars behov. Du ska ha god kommunikationsförmåga, vara lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete. Du tycker om att umgås med människor och är en lagspelare som lyckas tillsammans med andra. Du identifierar dig med Dibbers värderingar och behandlar andra med respekt och likvärdighet.
Mer info
Kontaktperson Frida Liljestrand
Telefon 0739440964
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dibber Sverige är en del av Læringsverkstedet som är Norges största förskoleaktör. Dibber har över 80 förskolor och skolor i hela Sverige. Varje dag arbetar vi mot samma vision: "Vi får världens viktigaste värden att växa." Vårt mål är att barnen ska växa genom att tillägna sig kunskap och förmågor samt uveckla en känsla av trygghet och empati.

Våra förskolor och skolor behöver dig som älskar att jobba med barn och elever. På Dibber vill vi vara varma människor med den bästa kompetensen.