Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Social Media Manager till SHL

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du en stark passion för både sociala medier och idrott? Har du glimten i ögat och vågar sticka ut? Då är du den vi söker till Svenska Hockeyligan AB, SHL!Om rollen

SHL söker nu en dynamisk och kreativ Social Media Manager som ska driva deras närvaro på sociala medier. Detta är en ny roll och du kommer ha stora möjligheter att påverka SHL:s sociala kanaler. Rollen är således både strategisk och operativ.

SHL kanaler inkluderar Instagram, TikTok, Facebook, LinkedIn och X. I din roll kommer du även att hantera tvåvägskommunikation genom att svara på frågor och kommentarer, både på sociala medier och via mail, alltid med en personlig och engagerande ton. Det är viktigt att du har glimten i ögat och vågar sticka ut.

Vidare behöver du hålla dig uppdaterad om aktuella trender och samtalsämnen för att skapa innehåll som engagerar deras följare. Att representera SHL som talesperson framför kameran i sociala medier är en viktig del av rollen, liksom att projektleda contentbyrån som hanterar den sportsliga kommunikationen.

Dina arbetsuppgifter inkluderar även att producera enklare grafiskt material och videoklipp för SHL:s sociala medier med fokus på TikTok, Instagram och YouTube. Du kommer besöka SHL:s klubbar och evenemang för att spela in innehåll samt att ansvara för influencer marketing tillsammans med dina kollegor.

Meriter och kvalifikationer
Vi ser gärna att du har erfarenhet av paid kommunikation och kan analysera dina insatser på sociala medier. Har du dessutom arbetat framför kameran tidigare, är det ett stort plus. Vi tror att du är i början av din karriär, men har något/ några års erfarenhet av en liknande roll. För att trivas i rollen är det viktigt att du älskar sport!

Personliga egenskaper som du känner igen dig i är; drivande, ansvarstagande och modig.

Kommunikationsavdelningen består av fyra engagerade personer som tillsammans arbetar för att utveckla och förädla engagemanget kring SHL. Som Social Media Manager kommer du att spela en central roll i deras team och vara med och forma deras framtida närvaro på sociala medier.

Om SHL
SHL är den högsta herrligan inom svensk hockey. SHL ägs av de 14 klubbar som spelar i ligan och arbetar för att tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen.

Engagemanget kring SHL är stort! För andra året i rad är SHL Sveriges mest besökta evenemang och besöksmål. Ett av SHL viktigaste uppdrag är att förädla och utveckla det engagemang vår fantastiska publik skapar varje dag. Utöver de 14 klubbarnas egna kanaler är SHL centralt närvarande i följande kanaler:
  • X.com
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
Är du redo att bli en del av SHL kommunikationsteam och ta deras sociala medier till nästa nivå?

Ansökan
SHL är öppna för anställningsform och du kan således arbeta både som konsult eller direktanställd av SHL. Vid tillsvidareanställning tillämpas sex månaders provanställning.

Tjänsten är på 100%, med viss möjlighet att anpassa efter önskemål. SHL ser gärna att du kan börja så snart som möjligt.

Huvudkontor ligger vid Globen i Stockholm och du har möjlighet till visst distansarbete. I tjänsten ingår visst resande.

Har du frågor kring tjänsten eller processen tveka inte att höra av dig till: Erik Värendh, erik.varendh@hammerhanborg.com. Vänligen respektera SHLs önskemål att all kommunikation gällande rekryteringsprocessen går via Hammer & Hanborg.

Jag är på semester från 15 - 26 juli. Urval kommer således påbörjas i början av augusti.


Låter det som en intressant tjänst tveka inte att söka, urval och intervjuer sker i början av augusti.

För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se.

Hammer & Hanborg by Jurek är medlemmar i Diversity Charter Sweden som verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs.
Hammer & Hanborg Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.