Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Analytiker på Försvarsstabens Kommunikationsavdelning

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (1 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du arbeta med analys på strategisk nivå? Vi söker en analytiker inom kommunikation som tillsammans med oss vill bidra till Försvarsmaktens strategiska kommunikation, en allt viktigare del av Försvarsmaktens verksamhet.

Om Försvarsstaben
Den 1 januari 2023 inrättades Försvarsstaben vid Försvarsmaktens högkvarter, i syfte att på ett mer effektivt sätt kunna leda Försvarsmakten i en period av omfattande tillväxt. Kommunikationsavdelningen är en av flera fristående avdelningar som tillsammans med tre större enheter bildar Försvarsstaben.

Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Försvarsstabens kommunikationsavdelning har ett övergripande ansvar för att inrikta militärstrategisk kommunikation samt myndighets- och varumärkeskommunikation inom Försvarsmakten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ansvarar för att bevaka nyhetsflödet i redaktionella- och sociala medier. Du analyserar och sorterar snabbt ut relevant information utifrån syften och målgrupper. Du gör både enklare och mer avancerade analyser som du självständigt presenterar i organisationen. Du är en del av kommunikationsavdelningens analysgrupp. Du kopplar händelser i vår omvärld och närmiljö till Försvarsmaktens verksamheter och du har goda insikter i medielogik och förståelse för vad som kan bli en nyhet med stor spridning och vad som kommer att rinna ut i sanden.
Du deltar också i avdelningens övriga stabsarbete. Rollen innebär även att tjänstgöra som vakthavande kommunikatör, delta i övningar och nationella och internationella insatser.

KRAV
Kvalifikationer

  • Relevant examen från högskola eller universitet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
  • Mycket god förmåga att sammanställa och omsätta komplex information till lättförståeliga rapporter och presentationer
  • Aktuell kunskap om sociala medier- och mediebevakningsverktyg tex. Retriever, Talkwalker, Notified eller annan kunskap som arbetsgivaren bedömer relevant
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Goda kunskaper i engelska
  • Flera års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom tex. mediebevakning och medieanalys
Personliga egenskaper
Som analytiker på kommunikationsavdelningen ser vi att du är en prestigelös lagspelare som är flexibel och serviceinriktad. Du delar gärna med dig av din kunskap och är driven, självgående och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att noggrant, analytiskt och strukturerat lösa dina uppgifter under tidspress, samt god förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet
  • Kunskaper i kvantitativa och/eller kvalitativa analysmetoder
  • Erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
  • Kunskaper i ryska språket
  • Intresse för samhällsfrågor och kommunikation
  • Erfarenhet av arbete inom myndighet eller politiskt styrd organisation
  • Kunskap om Natos organisation och verksamhet
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Civil befattning
Arbete på annan ort, beredskap samt skiftarbete kan förekomma. Även resor i tjänsten kan förekomma, både inom Sverige och utomlands.
Tillträdesdatum: Så snart som möjligt

Upplysningar om befattningen kontakta:
Sektionschef Daniel Thomsson, daniel.thomsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen kontakta:
Sektionschef Daniel Thomsson, daniel.thomsson@mil.se
HR-specialist Isabelle Danielsson, Isabelle.Danielsson@mil.se 076-871 79 49

Fackliga företrädare, nås via växel: 08-788 75 00
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Officersförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Stefan Ungerth
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-11-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren