Hoppa till innehåll
Etcon El & Styrentreprenader AB logotyp

Servicetekniker automation/styr och reglerteknik - Etcon El & Styrentreprenader AB, Stockholm

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Etcongruppen erbjuder branschledande tjänster inom fastighetsautomation. Koncernen består av Etcon El & Styrentreprenader, Etcon Energi och Etcon Automation. Med ett engagerat gäng i en positiv företagsorganisation projekterar, konstruerar och installerar Etcon styrsystem för fastigheter, allt från flerbostadshus till tekniskt avancerade industrier. Etcon El & Styrentreprenader är koncernens hjärta och har idag 35 anställda och trippel-A i Soliditets värderingssystem.

SERVICETEKNIKER AUTOMATION / STYR OCH REGLERTEKNIK - ETCON EL & STYRENTREPRENADER AB

Etcons servicegrupp behöver utökas med en Servicetekniker inom Automation. Här får du möjlighet att arbeta med stort eget ansvar i ett engagerat och härligt gäng inom en företagsorganisation som värdesätter kreativitet och nyskapande.

I Etcons servicegrupp är de huvudsakliga arbetsuppgifterna service och eftermarknad. Teamet jobbar även med mindre projekt och ibland även inom entreprenader vid behov.

Den vi söker:

Vi söker dig som har erfarenhet eller bra kunskap inom fastighetsautomation / styr och reglerteknik. Kan du programmera något PLC program? Har du erfarenhet av kundkontakt? Är du serviceminded och kan hantera snabba ändringar? Är du en stjärna på att felsöka i både hård- och mjukvara? Vill du ta ett nytt steg i karriären? Då är du exakt den vi söker!

Etcon blir din arbetsfamilj och vi värderar din personlighet och vem du är högt. Att kunna hantera kunder är en mycket viktig del i denna tjänst, vi ser gärna att du är ödmjuk, lyhörd och trygg i ditt möte med kunder. Att vara en lagspelare gentemot hela företaget är även detta av stor vikt. Ingen blir stark av att vara ensam, stark blir man som lag.

I din roll som Servicetekniker blir ditt huvudansvar:
 • Eftermarknads- och garantiåtgärder
 • Arbetsorder efter beställning
 • PLC-programmering
 • Installation och kabeldragning samt arbete med annan teknisk utrustning
 • Felsökning av utrustning inom tekniska utrymmen
Meriterande kunskaper:

 • SAIA PLC-programmering
 • Centraline / Tridium / Niagara
 • Fidelix
 • Larmia
 • Beijer / Kentima
 • Webport
 • Övriga PLC-program
 • Installationskunskaper och apparatskåpsbyggnad
 • Krav på körkort med behörighet minst B
Arbetsbeskrivning:

Som en del av servicegruppen består ditt arbete av servicebesök hos avtalskunder och eftermarknadskunder. Du kommer att hantera och tilldelas olika typer av arbetsorder inom både garanti, felsökning och mindre beställningar från kund, dessa kan innehålla både viss installation och omprogrammeringar eller tillägg i PLC-program.

Felsökning är en stor del av vad servicegruppen hanterar. Detta innefattar allt från rumsreglering, undercentraler och ventilationsaggregat, felsökning av routers och PLC-programmering samt även byten av IP-adresser och paneler.

Etcon finns precis exakt där kunden behöver dem vilket ibland betyder att det som blivit planerat kanske behöver ändras eller flyttas. Till hjälp när detta händer har du en serviceledare som även hjälper till att fördela dina order och boka en del i din vardag. Detta för att minska det administrativa i din roll. Den största delen av din tid planerar du dock alldeles själv genom att mejla och ringa kunder eller driftorganisationer som bett om hjälp.

Till ditt förfogande, utöver serviceledare, har du en härlig grupp med tekniker, installatörer, projektledare och en säljorganisation som kan hjälpa dig med tips och trix i nya och gamla projekt. Då många i organisationen har jobbat i många år och erfarenheten är stor så hittar du säkert någon som kan hjälpa dig när du behöver knäcka en svår nöt.

Tjänsten innebär arbetsuppdrag i Stockholm med omnejd. Företaget sitter i trevliga och inspirerande lokaler i Årsta där du välkomnas in i en positiv entreprenörsanda med högt tempo och engagerade medarbetare.

Tjänsten är en heltidstjänst och ska tillsättas så snart som möjligt. Som anställd Servicetekniker på Etcon har du service- eller tjänstebil, friskvårdbidrag samt i övrigt goda förmåner. Företaget värdesätter och genomför mycket gemensamma aktiviteter.

Ansökan:

Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt. Intervjuer till tjänsten sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut - skicka din ansökan redan idag.

För att söka tjänsten går du in på RekryteringsKonsultens hemsida www.rekryteringskonsulten.nu

Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Kristina Hjertonsson på telefon 070-392 16 00.

Vi hanterar inga ansökningar via brev eller e-post. Alla ansökningar till RekryteringsKonsulten hanteras konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!
Etcon El & Styrentreprenader AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren