Hoppa till innehåll
Coromatic AB logotyp

Site Engineer / Drifttekniker Data Center & Critical Facilities

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Thomas Marmin
Telefon
Ansök nu
Vill du vara med och säkra kundens kritiska verksamhet? Vill du dessutom ha ett utvecklande jobb med varierande arbetsuppgifter? Som Site Engineer på Coromatic ligger fokus på förebyggande arbete och riskbedömningar i syfte att säkra kundens dagliga drift.

Om rollen
Inom Operations arbetar vi med drift av kunders kritiska verksamheter, primärt datacenter. Våra uppdrag är skräddarsydda efter kundens behov och varierar från deltid till full 24/7/365 närvaro. Som Site Engineer har du ett varierande arbete med fokus främst på förebyggande underhåll, riskbedömningar, metodbeskrivningar och andra aktiviteter som säkrar anläggningens drift. Du ansvarar för flera anläggningar som du ronderar, tolkar värden från och övervakar.

Flera av våra kunder har engelska som dagligt språk i skriftlig kommunikation och arbete inom kritisk verksamhet innebär en hel del administrativa arbetsuppgifter, t.ex. händelserapporter, rotorsaksanalyser, osv - så du behöver vara van vid rapportering och hålla en hög nivå på kvalitet i rapporteringen, både på engelska och svenska.

Vi erbjuder en möjlighet att arbeta tillsammans med fantastiska kollegor i ett spännande företag med bra anställningsvillkor och karriärmöjligheter. Hos Coromatic blir du del av ett starkt team med mycket engagemang som ställer upp för varandra 24/7. Att supportera kollegor från andra verksamhetsområden och vara en god arbetskamrat är för oss en självklarhet.

Rollen ställer krav på:
 • Utbildning/erfarenhet inom något tekniskt område, exempelvis el, ventilation, kyla, automation, brandskydd eller drift
 • Erfarenhet av arbete med larm är meriterande
 • Svenska och engelska, flytande i tal och skrift
 • B-körkort
Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen som Site Engineer behöver du:
 • Vara lösningsorienterad och kunna hantera operativ stress när till exempel driftstörning uppstår
 • Noggrann och metodisk i ditt arbete och fungera väl i en processdriven verksamhet
 • God analytisk förmåga
 • Duktig på rapportering och uppföljning av arbete, inklusive rotorsaksanalyser
 • Integritet och att tycka om att ha ansvar
 • Vara duktig på att vårda kundrelationer samt samarbetsförmåga
 • Ödmjuk och lyhörd
Operations är verksamma inom kritiska miljöer som är tekniskt avancerade och ställer högsta krav på säkerhet, noggrannhet, och integritet. På Coromatic står utveckling i fokus - grunden för att vi ska kunna utföra vårt viktiga uppdrag är din kompetens och kompetensutveckling. Därför är ditt intresse och engagemang för ditt område viktigt för att trivas hos oss.

Tjänsten innebär resor inom större delen av Skåne och enstaka övernattningar kan bli aktuellt.

Alla roller inom kritisk verksamhet kan vara föremål för utökad säkerhetsprövning, bakgrundskontroll utförs av samtliga medarbetare.

Låter vi som rätt match för dig? Välkommen in med din ansökan!

Vi lägger för denna befattning stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta gärna rekryterande chef Thomas Marmin på 0702-93 60 70.

Till alla rekryteringssäljare: Tack för att du tänker på och vill hjälpa oss. För att vi alla ska kunna använda vår tid på bästa sätt vill vi vara tydliga med att vi har kontakt med de samarbetspartners som vi behöver och i dagsläget inte är intresserade av fler.
Coromatic AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Coromatic säkrar tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar. Vi tillhandahåller hög tillgänglighet och produktivitet för våra kunder, vi räddar liv genom oavbruten drift 24/7, och optimerar energianvändningen för minsta möjliga miljöpåverkan. När strömmen går ser vi till att Universitetssjukhuset i Linköping alltid har strömförsörjning för fungerande operationssalar och vård. Vi säkrar att Färöborna kan kommunicera med den uppkopplade världen även vid driftsstopp, och att flygplanen alltid kan landa säkert på Bromma flygplats. Coromatic har mer än 700 anställda och har levererat lösningar och tjänster till mer än 5000 företag i Norden. Coromatic är en del av E.ON koncernen. Som Site Engineer hos oss är du med och skapar ett säkrare samhälle.