Devopsarkitekt AWS för autonoma fordon

Om jobbet

Det globala transportsystemet befinner sig i en snabb omvandling där själva framförandet av fordonet alltmer tas över av avancerade elektroniska system. Fullt autonoma fordon är snart en självklar realitet på samma sätt som kompletta autonoma transportsystem (ATS) bestående av autonoma ledningscentraler och autonoma drönare. ATS garanterar klimatsmart och effektiv transport av såväl gods som människor.

Till teamet som utvecklar logiken som bryter ned högnivåmål till konkreta uppdrag som sänds ut till fordonen söker vi en senior devopsarkitekt. Du ska leda utvecklingen av vår deployplattform på Amazon Web Services.

Dina arbetsuppgifter

Du driver arbetet i att underhålla och förbättra infrastrukturen för våra egenutvecklade javaapplikationer. Du ingår i ett scrumteam som gemensamt ansvarar för såväl utveckling som testning och drift, men din nyckelkompetens ligger i infrastrukturen. Du ansvarar för vår continous integration-pipeline i Jenkins med uppgradering utan nertid (blue/green-deployment på EC2-instanser). Du hanterar även situationer då driften sker utanför AWS, såsom i datacenter hos kund.

Din profil

Du har en flerårig bakgrund som devops och har kännedom om AWS och dess arkitektur. Du har goda kunskaper inom kryptologi och IT-säkerhet står alltid i fokus. Du är ett med din GNU/Linux-terminal. Du bör ha kunskap om JVM och det är även meriterande om du har utvecklingsbakgrund i java.

Om oss

Vi är Scania Autonomous Transport Solutions och vi arbetar långsiktigt med framtidens hållbara transportlösningar. Tillsammans med dig finner vi svaren på frågorna hur vi med ökad lönsamhet kan nå eller överträffa de globala klimatmålen, radikalt minska utsläppen, hantera de negativa effekterna av den pågående urbaniseringen och rädda människoliv i trafiken - samtidigt som vi tar ansvar för att skapa en bättre och grönare miljö.

Intresserad? Vill du skapa förändring? Ansök redan idag!

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Ytterligare information

Mattias Nilsson, +46 (0)8-553 530 28

Jon Andersson, +46 (0)8-553 899 57
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

29 okt

Om företaget

Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group