NOC- tekniker till Axians

NOC- tekniker till Axians

Som NOC-tekniker kommer du att övervaka, felsöka, åtgärda och/eller eskalera incidenter som inträffar på nätverksutrusning, servrar och tjänster via övervakningsverktyg. Du kommer att hantera ärenden, registrera incidenter i ärendehanteringssystem samt följa upp och återkoppla till kund/beställare. Utföra omstarter - starta/stoppa processer, tjänster och servrar enligt dokumentation och vara kundens, beställarens och teknikerns kontakt in till driften, antingen via telefon eller e-post. Du arbetar i treskift.

Dina arbetsuppgifter

Du erbjuds möjligheten att arbeta i ett av branschens stora sourcingbolag med utveckling av produkter och erbjudanden. Du kommer att få arbeta med kollegor som brinner för informationsteknologi och den nytta den gör för våra kunder. Du kommer att arbeta i en global organisation som är organiserad i självständiga affärsenheter kännetecknat av entreprenörskap. Här får du chansen att arbeta i en verksamhet med olika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Därmed chansen att utvecklas genom intern rörlighet, samarbete och lärande av varandra. Som medarbetare på NOC erbjuder vi dig kontinuerlig utveckling genom kunskap och nya erfarenheter genom varierande arbetsuppgifter. Det är din drivkraft och dina intressen som styr hur du vill utvecklas hos oss.

Din profil
  • Bred teknisk kompetens inom Windows
  • Grundläggande teknisk kompetens inom en eller flera relevanta serverapplikationer (exempelvis Microsoft Exchange, Microsoft SQL Server, Citrix, MySQL, Tomcat)
  • Grundläggande kunskaper i nätverk och kommunikation
Vi ser det som en fördel om du har:
  • Grundläggande kunskaper kring hantering av serverhårdvara
  • Erfarenhet av IT-leveranser och drift med förmåga att se helheten
  • Ett processorienterat och metodiskt arbetssätt (ITIL)
  • Baskunskaper inom Unix
Du har erfarenhet av att söka information och omsätta det i lösningar och ger bra service till både kunder och kollegor när tempot är högt. Du är van att arbeta självständig och trivs i rollen som koordinator som med klara ögon hela tiden arbetar för att utföra snabbare felsökningar. Att du har ett stort teknikintresse, är driven och är en person med sunt förnuft ser vi som en självklarhet. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi vill att du är serviceinriktad och har ett starkt driv i din personlighet. Rollen ställer höga krav på att du är självgående, stresstålig, trygg med en god självinsikt och detta bör vara framträdande förmågor i din personlighet. Vi tycker att det är viktigt att du är tydlig, och visar gott omdöme i ditt agerande och beslutstagande. Vidare ställer rollen krav på att du har god samarbetsförmåga och brinner för problemlösning. Slutligen är det viktigt att du delar vår grundinställning; att se möjligheter i stället för problem.

Vi erbjuder

Företaget är ett globalt bolag specialiserat inom ICT - Information and Communication Technology. Globalt, med över 9000 anställda, hjälper företaget offentliga verksamheter, operatörer och systemleverantörer att designa, implementera, drifta samt förvalta smarta ICT-lösningar i framkant. Allt för att förenkla och effektivisera IT och kommunikation för kunder och hjälpa dem i deras digitala transformation.

Har du några funderingar kring tjänsten?

Tveka inte att höra av dig!
Kontakta: Birgitta Ekström, Konsultchef, birgitta.ekstrom@totalresurs.se
Mer info
Område Solna
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Total Resurs AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är inget traditionellt rekryteringsföretag. Vi sätter kvalitet framför kvantitet. Genom ett personligt engagemang och med individen i fokus skapar vi givande och hållbara relationer. Vi tror just att det vinnande konceptet handlar om att omge sig med engagerade människor. Det är inte enbart ett företags visioner eller en slående uppfinning som gör oss konkurrenskraftiga och lyckosamma, utan det är människors engagemang. Människor som får utvecklas och använda hela sin potential och kraft kan nå hur långt som helst. Vårt mål är enkelt: du ska nå dina. Total Resurs är en leverantör av konsult- och rekryteringstjänster inom IT, där erfarenhet och hög kompetens är lika viktigt som äkta engagemang och hjärta. Total Resurs ingår i Total-koncernen som grundades 2011 med säte i Stockholm. Vi är idag ca 70 medarbetare, varav 45 konsulter. Vi vill vara skickligare, närmare och ge mer. Bakom Total Resurs står erfarna entreprenörer och några av marknadens främsta konsulter och medarbetare. Många av oss har mer än 25-års erfarenhet av avancerad IT-integration, kommunikation och rekrytering. Vi bygger det företag vi själva alltid velat arbeta i och som kunder och leverantörer vill arbeta med. Vår ambition att vara den bästa helhetsleverantören av IT.