Hoppa till innehåll
Olsson Parts logotyp

Teamledare försäljning

Ansök nu

Teamledare inom försäljning
Ellös, Stenungsund

Är du en person som trivs med att motivera och inspirera andra samtidigt som du får vara delaktig i det dagliga operativa säljarbetet? Då är det här rätt jobb för dig!  

Olsson Parts är ett av de ledande företagen i Sverige inom området reservdelar och utrustning för traktorer och entreprenadmaskiner. Som ett steg i vår tillväxt söker vi nu en teamledare till vår säljavdelning.

Som teamledare inom försäljning kommer att få verka i en väletablerad organisation som präglas av god gemenskap och närhet till beslut. Tillsammans med ditt team blir du en nyckelspelare kring hur vi ska vårda, stärka och utveckla våra avtalskunder.

Vad har Per Olsson, försäljningschef, att säga om tjänsten och företaget?

"Olsson Parts är ett stabilt och genuint bolag med mycket driv där man värnar om långsiktiga relationer. Vi har genom åren etablerat en bred kundmix som varierar från den lilla jordbrukaren till större entreprenadföretag och har under årens lopp byggt upp ett framgångsrikt erbjudande och förtroende genom att vara kreativa, pålitliga och sätta högt värde på kraften i det personliga mötet.

Vi satsar framåt och lyckas balansera innovation och utveckling utan att tappa bort erfarenheter och traditionella värderingar längs vägen. Vårt erbjudande är attraktivt och vi fortsätter hela tiden att utvecklas genom att ha hög närvaro både lokalt som globalt. Vi är i en spännande tillväxtfas både i Sverige och på export där vi ser goda möjligheter att expandera både vårt sortiment och våra marknadsandelar."

Arbetsuppgifter
I rollen som teamledare kommer du att få en varierande roll. Du arbetar på en strategisk nivå ihop med säljchef och operativt med coachning och stöttning av dina utesäljare i det dagliga arbetet och med större avtalskunder.

Teamet består idag av sex säljare som jobbar mot den nordiska marknaden samt Tyskland. Två av dessa är stationerade i Danmark. Rollen kräver närhet till kollegor och marknaden och innebär således en del resor vilket du ser som ett positivt inslag. Din bas kommer vara något av våra kontor på Ellös eller i Stenungsund.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

 • vara drivande i att utveckla företagets försäljningsstrategier med fokus på uppsökande försäljning och avtalskunder
 • jobba med tydlig målstyrning samt att aktiviteter följs upp och optimeras
 • aktivt coacha, utveckla och motivera medarbetarna
 • medverka på mässor
 • aktivt delta och driva förbättringsarbete inom verksamheten och teamet
 • ha ett nära samarbete med andra teamledare samt tät dialog med kollegor inom marknad och produktutveckling
 • vara superuser för vårt CRM

Din profil
För att lyckas och trivas i rollen som teamledare trivs du med att jobba med människor och driva dem framåt genom att ge rätt verktyg och förutsättningar för att utvecklas, både i sina roller och i totala affären. Du är strategisk, analytisk och har ett starkt affärssinne.

Rollen kräver att du är strukturerad och organiserad då du ansvarar för löpande uppföljning samt försäkrar att resultat uppnås. Genom dina erfarenheter inom försäljning och en coachande ledarstil är du trygg med att driva och leda en grupp. Vidare ser vi det som en självklarhet att du i rollen är en kommunikativ lagspelare. 

Vidare ser vi att du har: 

 • gymnasie- eller likvärdig yrkesutbildning
 • flerårig erfarenhet inom teknisk försäljning
 • tidigare erfarenhet av att coacha eller leda personal, gärna på distans
 • tidigare erfarenhet av att arbeta med förändringsledning ser vi som meriterande
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, och Maria Ahlén, 0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Olsson Parts
Olsson Parts grundades 1957. Idag är företaget branschledande i Norden och levererar reservdelar och utrustning till i huvudsak traktorer och entreprenadmaskiner. Huvudkontoret ligger i Ellös på Orust där hundratalet personer hanterar mer än 30 000 olika artiklar med hjälp av modern och väl utvecklad lagerlogistik. Vi tror på kraften i det personliga mötet och är övertygade om att de bästa relationerna odlas i det verkliga livet. En stor del av försäljningen sker dock via olssonparts.com. Förutom vår svenska e-handelssajt har vi idag e-handel även i Norge, Danmark, Finland och Tyskland samt en engelskspråkig sajt. Vi satsar framåt och växer vidare både i Sverige och internationellt.

Läs mer på www.olssonparts.com

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare