Hoppa till innehåll
KAEFER AB logotyp

Cfo till kaefer ab

Ansök nu
Är du nyfiken på att arbeta i det familjära bolaget med stor entreprenörsanda, samtidigt som du ser fördelarna med att ingå i en stabil koncern med 30 000 kollegor och 100-årig historia? Vill du arbeta i en roll med övergripande ekonomiansvar, frihet under ansvar tillsammans med drivna kollegor? Då ska du söka rollen som CFO på KAEFER AB!

Om rollen

I rollen som CFO ansvarar du för den dagliga redovisningen och säkerställer allt från budgetering och internredovisning till prognostisering och rapportering till koncernen. Som en del i ledningsgruppen blir du en nyckelspelare både i att utveckla och implementera företagets ekonomiska strategi och mål, samt att leda och effektivisera ekonomifunktionen. I ditt team har du till din hjälp en ekonomiassistent, en controller och en kollega som sköter löner. I dina arbetsuppgifter ingår även att:
  • Övervaka och optimera företagets finansiella processer, inklusive kostnadsstyrning, kassaflöde och likviditetsplanering
  • Upprätthålla och förbättra interna kontroller och efterlevnad av ekonomiska riktlinjer och regler
  • Hantera relationer med externa revisorer, bankpartners och andra finansiella intressenter
  • Myndighetsrapportering (moms- och inkomstdeklarationer)
  • Analysera och rapportera företagets ekonomiska resultat och identifiera möjligheter till förbättringar och effektiviseringar
  • Samarbeta med ledningsgruppen och ge ekonomiskt beslutsstöd för att driva företagets tillväxt och lönsamhet
Vem är det vi söker?

För att lyckas i denna roll bör du ha en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är proaktiv med ett starkt engagemang och du trivs i en föränderlig miljö där du har stor möjlighet att påverka. Vidare är du trygg i din redovisning och tycker om en prestigelös kultur där man är behjälplig och orädd för att kavla upp ärmarna. Du har ett stort eget driv, är nyfiken och vågar höja blicken samt ser fördelarna i att vara en del av en stor koncern. Du är pedagogisk och lösningsorienterad och har lätt för att kommunicera över gränserna och har ett stort intresse för verksamheten. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann och strukturerad. Du är trygg i dig själv och van vid att fatta beslut och att driva förändringar inom en organisation. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska. KAEFER arbetar i SAP, och ser det som meriterande om du är systemstark och genomfört digitaliseringsprojekt.

Hur ansöker jag?

I den här rekryteringen samarbetar KAEFER AB med MPYA Finance. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson tfn 0709-318769 och Anette Zantelid tfn 0732-036777 eller Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 okt. 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

KAEFER AB ingår i KAEFER koncernen vilken verkar över hela världen. Gruppen omsätter över 2 000m-EUR och har mer än 30 000 anställda. Koncernledningen finns i Bremen.

KAEFER AB växer snabbt och har mer än dubblat omsättning sedan 2018 till över 400 miljoner SEK år 2023, varav cir­ka 70 % kom­mer från bygg­nads­ställ­ning­ar och 30 % från af­färs­om­rå­det iso­le­ring. KAE­FER AB äger för när­va­ran­de 6 500 ton ställ­nings­ma­te­ri­al och vi in­ve­ste­rar kon­ti­nu­er­ligt i mer. Vår am­bi­tion är att vara första­va­let för våra kun­der be­träf­fan­de bygg­nads­ställ­ning­ar / iso­le­ring och vi ar­be­tar hårt för att få fler mark­nads­an­de­lar över hela Sverige. Vi är med­lem­mar i STIB-fi­li­al­or­ga­ni­sa­tio­nen och även KAE­FERs in­ter­na­tio­nel­la nät­verk. Vi har sedan 2018 etablerat 6 nya filialer från Umeå i norr till Varberg i söder och målet är att fortsätta expandera över landet.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare