Avdelningschef Gasturbiner – Vattenfall Services

Avdelningschef Gasturbiner – Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du ansvara för vår avdelning Gasturbin?

Affärsområde Värmeservice består av två avdelningar som driver kraftverk, gasturbiner, vattenverk, hamn samt mellanlagring av olja. Avdelning Gasturbin Sverige, som den här tjänsten hamnar inom, ansvarar för drift och underhåll av 5 stycken gasturbinstationer, med en total produktionskapacitet på 700 MWel som ingår i Svenska Kraftnäts störningsreserv.

Som avdelningschef inom Värmeservice ansvarar du för både anläggningar och personal.
Det innebär:
  • Ekonomiskt ansvar; upprätta budget, genomföra verksamhetsuppföljning och analyser av den löpande verksamheten.
  • Utveckla verksamheten och vara delaktig i upphandlingar, godkänna anbud och avtal.
  • Ansvara för personal- och resursplanering samt för ledning och styrning.
  • Arbeta för vidareutveckling och uppföljning av arbetsmetoder och framdrift.
  • Arbetsmiljöansvar enligt delegering samt ansvar för tillämpning av miljö- och kvalitetssystem.
  • Svara mot kunden (Svenska Kraftnät).
  • Föra kundens talan gentemot myndigheter och andra intressenter.
  • Ansvara för övergripande planering, underhåll, HSE, större projekt och investeringar i kundens anläggningar.
Som avdelningschef behöver du följande kvalifikationer
Du har en teknisk utbildning i botten och flerårig arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom elproduktion eller processindustri och troligtvis projekterfarenhet från större projekt. För att lyckas bra i rollen tror vi att du tidigare haft arbetsledande ansvar. Du har stort intresse av att leda och utveckla verksamhet med både resultat- och personalansvar. Kunskap om vad det innebär att fokusera på effektivitet utifrån ekonomiskt perspektiv är nödvändig. Kunskaper inom styr- och reglerteknik samt tidigare erfarenhet av gasturbinanläggningar är meriterande.

Som person är du lyhörd och tydlig. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt är bra på att kommunicera. För att lyckas i rollen krävs det att du drivs av att prestera, är utåtriktad och har ett genuint intresse av att skapa kontaktnät både inom och utanför organisationen. Du behärskar förutom svenska även det engelska språket. För tjänsten fordras B-körkort. Resor ingår i tjänsten på grund av anläggningarnas geografiska spridning.

Placeringsort: Stenungssund. Alternativ placeringsort är Trollhättan.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Karin Dahlqvist 0722-378467. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofie Arneson 0724-524582.

Fackliga representanter för denna tjänst är Patrik Eriksson (Jordbro), Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig?

Vi ser fram emot din ansökan senast 6 januari 2020! Intervjuer genomförs den 16 och 17 januari.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (28 dagar kvar)