Affärsområdeschef Värmeservice - Vattenfall Services

Affärsområdeschef Värmeservice - Vattenfall Services

Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som ska ta oss framåt mot en fossilfri framtid?

Är du en ledare med stort eget engagemang, samarbetsvilja och driv? Vill du även vara med och ansvara för att utveckla våra medarbetare och ta tillvara deras engagemang och kunskap? Då kan det vara dig vi söker!

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där engagemang, kreativitet, samarbete och resultatorientering är viktiga delar. Samtliga medarbetare och våra kunderna är de viktigaste för oss!

Hela Vattenfall har en strategisk målbild som säger "Fossilfri inom en generation" och den är viktig för oss att bidra till.

Nu söker vi en affärsområdeschef till Värmeservice.
Våra kunder finns primärt inom området värmeproduktion. I dagsläget definieras ansvarsområdet, i huvudsak, av ett antal betydande drift- och underhållsentreprenader men det finns en tydlig ambition att utveckla verksamheten ytterligare.

Tjänsten är placerad i Stenungsund.

Din roll som affärsområdeschef
Vi erbjuder en tjänst som Affärsområdeschef Värmeservice inom Enheten Production Services i Vattenfall Service som bedriver och utvecklar underhåll och driftentreprenader i våra kunders anläggningar. Du får ansvar för ett Affärsområde där för närvarande två avdelningar ingår. Totalt är det ca 40 medarbetare. Du rapporterar till Enhetschef och ingår i Enhetens ledningsgrupp.

Det här är ett utmanande ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet. Rollen innebär ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för hela verksamheten. Arbetet är omväxlande, du förväntas att ha nära kontakt med kunder och kollegor och det finns stora frihetsgrader i att kreativt bidra till vår fortsatta tillväxt och affärsutveckling. Vi värdesätter självklart ditt naturliga intresse och dina kunskaper för våra befintliga och kommande affärer.

Kontinuerliga kontakter med kunder och myndigheter är en betydande del av det dagliga arbetet.

Dina kvalifikationer som affärsområdeschef
Vi söker dig som har dokumenterade ledaregenskaper, minst 5-7 år, och som tidigare arbetat med resultatansvar. Du har en teknisk bakgrund från högskola/universitet. Du har god förståelse för ekonomi och ekonomisk uppföljning.

Då tjänsten omfattar ansvar för verksamsamhet som omfattas av betydande myndighetskrav tror vi att erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande.

Vidare är du en målinriktad ledare som vill skapa resultat och brinner för att leda, utveckla och inspirera dina medarbetare. Du är en visionär och jobbar kontinuerligt med att säkra att mål och standarder efterlevs. Vi ser också att du har erfarenhet av IT och stödsystem och du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

För att bli lyckosam i rollen som Affärsområdeschef hos oss på Vattenfall Services vill vi att du har ett starkt och genuint intresse för att utveckla dina medarbetare och därmed också vår verksamhet.

Meriterande
Erfarenhet från tidigare resultatansvar är en merit.

Övrigt
Körkort (B) är ett krav att du har. Eftersom verksamheten är utspridd över delar av landet är resor förekommande.

Frågor
Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Jörgen Josefsson, mobil: 070-620 33 22 eller e-mail: jorgen.josefsson@vattenfall.com.

Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av vår rekryterare Anneli Jarlsheim som nås på mobil: 072-585 28 76 eller e-mail: anneli.jarlsheim@vattenfall.com

Fackliga representanter
Patrik Eriksson (Jordbro), Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot att få veta vilka Dina Superkrafter är, ange i Din ansökan! Vi ser fram emot din ansökan senast 18 februari!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen."

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Vattenfall Services är ett av Sveriges ledande företag inom underhåll och byggnation av el- och energianläggningar. Vi utför även drift och underhåll av kraftanläggningar för el- och värmeproduktion, genomför underhållsarbete åt industrikunder och erbjuder tjänster inom belysning, energieffektivisering och mätning. Våra drygt 1 800 medarbetare finns på ett 90-tal orter i Sverige. Bland våra kunder finns nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. Läs mer på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (2 dagar kvar)