Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Tycker du om siffror och skriver under på att redovisningen är en central del av företagets styrning? Då kan vi erbjuda dig en karriär inom framtidens fordonsindustri! Vi på STS AB jobbar med renovering av fordonskomponenter och ligger helt rätt omställningen mot cirkulär ekonomi och resurseffektiv produktion!

I rollen som redovisningsekonom kommer du att ingå i STS administrativa ledningsteam som idag består av 5 drivna och rutinerade kollegor. Vi är ett team som tillsammans arbetar för att driva affärerna framåt och stötta våra kollegor i den övriga operativa verksamheten. Vi supporterar och arbetar även nära ihop med vårt systerföretag LBM Autoparts AB samt deras tyska filial i Berlin.

Rollbeskrivning;
 • Utveckla och effektivisera koncernens ekonomiarbete
 • Löpande daglig redovisning samt förberedande bokslutsarbete (även i övriga koncernbolag).
 • Moms
 • Rapportering till företagsledning
 • Löner
 • Kontroller och avstämningar
 • Stötta affärsverksamheten med kompetens, underlag och rapporter
För att arbeta hos oss krävs en hög ambitionsnivå, god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Noggrannhet och struktur är två absoluta måsten. Man behöver även tycka om att lära sig nya saker, eftersom vi är i ständig förändring. Vi värdesätter en positiv personlighet med förmågan att vara konstruktiv när problem uppstår. Som arbetsgivare försöker vi skapa en inspirerande arbetsmiljö, uppmuntra träning och personlig utveckling. Allt för att skapa en arbetssituation där alla individer kan finna en balans i arbetslivet och känna uppskattning för det jobb man utför.

Du som söker;
 • Ekonom med inriktning mot redovisning
 • Några års arbetslivserfarenhet
 • Engelska i tal och skrift, gärna ytterligare något språk t.ex. tyska
 • B-körkort
Vi ligger i Stenungssunds norra industriområde och vill att du bor på orten eller har ett rimligt pendlingsavstånd. Resor kan någon gång ingå i jobbet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med initialt 3 månaders ömsesidig prövotid. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Kontaktperson vid frågor; ola.stalebo@stsab.net (VD)

Vi utvärderarar och genomför intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan. Märk din ansökan Redov21 och skicka in personligt brev (en A4) samt CV till jenny.linde@stsab.net innan den 25:e november 2020.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag.
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

STS, Scandinavian Transmission Service, i Stenungsund är ett av Europas ledande företag inom industriell renovering av växellådor och transmissionsrelaterade komponenter. Företaget grundades 1969 av det amerikanska bolaget BorgWagner Inc. STS är svenskägt sedan 80-talet och varje år renoveras cirka 5 000 växellådor. Vi arbetar främst med industriell renovering av transmissionsrelaterade fordonsdelar som t.ex växellådor och fördelningslådor. Våra kunder är i första hand fordonstillverkarnas egna reservdelsorganisationer och vi förser idag ett flertal europeiska bilmärken med renoverade originalreservdelar. Eftersom vi är specialister på just växellådor, efterfrågas våra tjänster även vid produktion av nya bilar och vi förser ett antal av Europas bilfabriker med OEM-support. Vi utför även diagnostisering och garantiundersökningar på fältet och i vår egen unika testmiljö för växellådor.