Processingenjör till Processkontroll GT, Stora Höga / Stenungsund

Processingenjör till Processkontroll GT, Stora Höga / Stenungsund

Tjänsten som processingenjör är en bred specialistroll inom avdelningen konstruktion/projektledning. Rollen är bred och du bidrar med erfarenhet från olika håll i alla kundprojekt. I nära samarbete med avdelningen och teknisk försäljning är du specialisten vid utveckling av bolagets alla produkter, och du ges möjlighet att vara delaktig vid framtagning av nya produkter.

Ansvar och arbetsuppgifter:
  • Utveckla och designa processbeskrivningar, t ex beräkningar och dimensionering av anläggning, kapacitet, flöde, tryck, nya produkter
  • Manualer för mekanik och underhåll
  • Utbildning
  • Stötta i Processkontrolls bidragsfinansierade utveckling inom vätgas
  • Utcheckning av stationer
  • Driftsättning
  • Projektledning
  • Teknisk support till kund
Vi söker dig med högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskin/mekanik eller motsvarande utbildning och som har erfarenhet från process-, läkemedels- eller bilindustrin. Med stor förståelse för helheten inom processdesign och optimering genom automation är du den som tar fram processbeskrivningar. Du kan tolka verklighet mot ritning och vice versa, Autocad LT är ett krav och kan du övrig CAD är detta ett plus. Det är en merit om du har erfarenhet inom styr- och reglerteknik och vi ser gärna att du arbetat med CNG/LNG. Du är en fena på att göra hållbarhetsberäkningar, har grundläggande kunskap i simulering och modellering och har varit med om att CE-märka produkter enligt aktuella regelverk. Engelska behärskar du i tal och skrift och du har B-körkort.

Som person är du uppvuxen med och har en naturlig närhet till IoT. Du är trygg i dig själv och din erfarenhet och personlighet präglas av att du är positiv, innovativ, kreativ, prestigelös. Du är finurlig och hittar lönsamma förnuftiga lösningar. Du trivs i kunddialogen där du både är social, konsultativ och vid behov beslutsmässig.

Hos Processkontroll GT kommer du till ett engagerat, proffsigt och samtidigt familjärt gäng, där ni tillsammans har möjlighet att forma, utveckla och driva både konstruktion och verksamhet.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.jerrie.se senast den 22 maj. Om du har frågor, kontakta Mia Roos 0723-28 22 53 eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97, ase@maquire.se.
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sedan 1998 har vi konstruerat, byggt, levererat och driftsatt tankstationer för natur- och biogas i olika utföranden. Bolaget har spelat en viktig roll för att etablera biogas som miljövänligt fordonsbränsle och är idag marknadsledande i Norden. Ambitionen är nu att göra samma resa inom området vägas. Hundratals anläggningar är installerade och det är full beläggning i produktion en bra bit in i 2022. Processkontroll GT har växt till 37 anställda, omsätter 120 miljoner och ingår i koncernen Processkontroll PID.

Den ägarledda koncernen är resultatet av 50 års arbete inom framförallt svensk och norsk industri, där tillgänglighet och driftsäkerhet kommer i första rummet. Under åren har koncernen byggt upp bolag, sålt till anställda eller andra och i vissa fall avvecklat företag i takt med samhällets förändringar. Ledord är kvalitet, delaktighet och effektivitet. Läs gärna mer på www.processkontrollgt.se