Senior Processingenjör

Senior Processingenjör

Responsibility
Vill du arbeta med process- och projektansvar och också ansvara för processutvecklingsarbetet? Som Senior Processingenjör hos oss på Nouryon kommer du även att agera stöd åt våra olika funktioner såsom; Teknologi och Process RD&I i syfte att utveckla processteknologin mot förbättrad säkerhet och ökad lönsamhet.

Du blir en del av en familjär stämning med en internationell anda. På vår site i Stenungsund arbetar cirka 230 personer, tillhörande Nouryon som är ett av de världsledande kemiföretagen inom kemisektorn.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Nu söker vi en Senior Processingenjör som ska vara med och ta fram och driva igenom förslag för tillväxt, ökad effektivitet och säkerhetsförbättringar.

I din roll som Senior Processingenjör kommer du att:
 • Ansvara för processutvecklingsarbetet inom Surface Chemistry
 • Dela med dig av expert kompetens som stöd till produktionen
 • Ansvara för små till stora investeringsprojekt
 • Delta aktivt i att ta fram förslag till Continuous Improvement projekt
 • Koordinera discipliner både med interna och externa resurser
 • Ansvarig för att riskanalyser utförs och förbättringar implementeras enligt våra standarder
 • Vara ledande i arbetet med att utveckla fabrikerna med avseende på kapacitet, effektivitet och säkerhet
 • Bistå med processteknisk kompetens i såväl investeringsprojekt som i riskanalysarbete

Kvalifikationer
 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning i kemiteknik
 • Djup och bred kemiteknisk kompetens
 • 10 års arbetserfarenhet av processdesign, processoptimering, simulering, beräkning och riskanalyser
 • Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Certifierad som Lean Six Sigma projektledare ser vi som meriterande.
För att passa in i rollen tror vi att du brinner för ständiga förbättringar och med att ständigt driva utvecklingen framåt. Du trivs med att arbeta självständigt, samtidigt som du har lätt för samarbete i större team och med olika discipliner.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, samt placeras i Stenungsund. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Högberg, Process and QC manager marcus.hogberg@nouryon.com eller +4630385255

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Matilda Bolin +46709577134 matilda.bolin@nouryon.com

För fackliga frågor:

Sveriges Ingenjörer, Anna-Lena Palm, +46 303 851 13

Unionen: Anette Elmeflo, +4630385111 eller Linda Schiötz, +4630385362

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen att bli kontaktade för ytterligare erbjudande om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.

Mer om Nouryon Stenungsund
Ethylene and Sulfur Derivatives och Surface Chemistry på site Stenungsund utvecklar, producerar och levererar viktiga specialkemikalier med ledande marknadspositioner och globala varumärken. Vi ser till att industrier över hela världen kan producera kvalitativa ingredienser, kemiska intermediärer och prestandakemikalier, såsom etylenaminer, tensider och andra ytaktiva ämnen. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknik som ofta används av kunder i en mängd olika industriella applikationer. Vi är cirka 430 anställda i Stenungsund varav 230 på produktionssiten + ca 50 konsulter.
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.nouryon.com
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.