Teknikingenjör med inriktning EL till Preem

Teknikingenjör med inriktning EL till Preem

Vill du arbeta på ett av världens mest moderna raffinaderier med teknik i framkant? Preem söker dig som vill vara med och utveckla banbrytande projekt och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Trivs du allra bäst i en säkerhetsmedveten organisation och få möjlighet att utmanas och utvecklas på arbetet? Då är du sannolikt vår nya Teknikingenjör - El till Preem i Göteborg

Jobba för framtiden redan idag
I rollen som Teknikingenjör kommer du att till höra Teknikgruppen El och Instrument. Gruppen består av 5 st Teknikingenjörer med lång erfarenhet inom olika kompetensområden. Du kommer att ha ansvar för eldistributionssystemet på Preems raffinaderi i Göteborg. I rollen som Teknikingenjör arbetar du som specialist och skall ge teknisk support till övriga avdelningar inom vårt raffinaderi i Lysekil med syfte att uppnå högsta säkerhet, tillgänglighet och ekonomi samt verka för minimerad miljöpåverkan från raffinaderierna. I tjänsten kommer du att ha stora kontaktytor, både inom företaget med produktion-, underhåll-, miljö-, och projektorganisationerna, men också externt med t.ex. utrustningsleverantörer.

Arbetsuppgifter kommer att vara varierande och innehåller bland annat:
  • Tekniskt ansvar inom ditt område och fungera som teknikstöd vid genomförande av revisionsstopp, driftstörningar, tekniska utredningar och olika riskanalyser.
  • Driva teknikutvecklingen och utfärda projekt genom att ta fram förstudier, kostnadsberäkningar samt projektbeskrivningar.
  • Definiera och utveckla underhålls- och driftstrategier, arbetsmetoder, instruktioner samt tekniska standarder för raffinaderiets eldistributionssystem.
  • Ansvarig för att och utveckla Preems SCADA-system för ställverksövervakning.
Resor i tjänsten ingår.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
  • Högskole- eller civilingenjörsutbildning eller likvärdig teknisk utbildning alternativt mångårig erfarenhet med huvudinriktning elkraft.
  • Bred erfarenhet inom eldistributionssystem vad avser utformning av ställverk, transformatorer, generatorer och UPS´er.
  • Det är meriterande med erfarenhet från PLC/MicroScada system, motorstyrning och industriella kommunikationsgränssnitt. Det är även värdefullt om du har använt av EL-VIS eller Febdok för dimensionering av elanläggningar.
  • Analytisk med förmåga att sätta sig in i nya frågeställningar och lösa problem.
  • Kunskaper inom underhålls- och dokumentationssystem samt CAD.
Tjänsten är heltid, dagtid och tillsvidare med placeringsort på raffinaderiet i Göteborg med tillträde så snart som möjligt.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?
Som person vill vi att du är engagerad, noggrann och flexibel med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att kommunicera, samarbeta och skapa förtroende och du ser problemlösning som en utmaning. Vill du ha en chef som ger dig mycket frihet under ansvar kommer du att trivas här. Du kommer att ha många kontakter både inom och utanför företaget i ditt dagliga arbete varför det är viktigt att du har stor kommunikativ förmåga i både engelska och svenska. Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet! Därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tidigare erfarenhet från process- eller offshoreindustri inom t.ex. projekt och underhållsverksamhet är meriterande.

Ta reda på mer!

I den här processen har Preem valt att samarbeta med Adecco. Har du frågor är du välkommen att kontakta Linus Eng via linus.eng@adecco.se alternativt 0736848870
Vi utvärderar ansökningarna löpande så vänta inte, skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 12/6 2022.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Sökord: Adecco, Preem, elkraft, PLC, Microscada, Febdok, El-vis, Göteborg, Elingenjör, Ingenjör, Eldistribution
Mer info
Område Stenungsund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.