Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Platschef

Publiceringsdatum
21 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Platschef Byggservice Staffanstorp

Vill du vara med och utveckla Peab Byggservice i Södra Skåne? Vi befinner oss i en expansiv fas där vi nu söker ytterligare en platschef. Vi är ett gott gäng där alla tar ansvar och arbetar för att bidra till en bra arbetsmiljö och goda resultat. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och vi vill kunna erbjuda en arbetsplats som präglas av laganda, gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter.

Som ledare hos oss på Peab så förväntas att du är en förebild och arbetar i enlighet med vår värdegrund JUPP:en - som står för jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Du har en viktig roll att leda både ditt team och dina projekt till goda resultat. Våra ledare ska ha en god kommunikativ förmåga och ett ledarskap som är tydligt, närvarande och entusiasmerande.

Om tjänsten
Som platschef på Peab Byggservice har du ansvar över flera områden: arbetsmiljö, miljö, produktion, ekonomi och personal. Du kommer att vara placerad i Staffanstorp där vi idag arbetar med både små och stora projekt i geografin södra Skåne, mot både företag och privatpersoner. Det är viktigt att du har ett stort engagemang för affären och ett driv som gör att du når uppsatta mål. Du behöver ett strukturerat och väl organiserat arbetssätt samt en god administrativ förmåga.

Övergripande arbetsuppgifter i denna roll innebär att du:

 • Personalansvar. Leder och fördelar arbetet och ansvarar för produktionen ute på arbetsplatsen.
 • Är ekonomiskt ansvarig för dina projekt, uppföljning av budget, ekonomin och prognosarbete.
 • Följer lagar och föreskrifter samt Peab riktlinjer, beslut och policys.
 • Miljö- och arbetsmiljöansvar. Du bedriver verksamheten efter uppsatta mål och riktlinjer och tillser alltid att detta görs i en säker arbetsmiljö.
 • Leda projektrelaterade möten, förbereda och delta på byggmöten.
 • Ansvar för slutproduktens kvalitet.
 • Arbetar löpande med kundkontakter, räknar på mindre projekt och gör enklare inköp.

Krav för tjänsten

 • God ekonomisk kunskap och förståelse samt högt tekniskt yrkeskunnande.
 • Minst 3 års erfarenhet som platschef i byggbranschen.
 • Stor förståelse och kunskap kring entreprenadjuridik.
 • Goda datorkunskaper.
 • Goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
 • B-körkort.

Meriterande för tjänsten

 • Erfarenhet som platschef inom byggservice.
 • Behörighet som Bas-U/Bas-P.
 • God kunskap om regelverk för branschen.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetschef Erik Strandberg, 0725-333 280, erik.strandberg@peab.se. Annonsen kommer att ligga ute under sommaren, tyvärr har vi inte möjlighet att svara på några frågor under veckorna 27-31.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.