Fysioterapeut till korttidsenhet Villa Vikhem i Staffanstorp

Fysioterapeut till korttidsenhet Villa Vikhem i Staffanstorp

Nu söker vi på Villa Vikhem i Staffanstorp en fysioterapeut till en tillsvidareanställning. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2020-05-30, löpande urval, så vänta inte, sök idag!

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
  • Utbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och förmåner
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
  • Kollektivavtal
Om rollen
Som fysioterapeut på korttidsenheten ansvarar du för rehabilitering hos de boende som oftast kommer från sjukhus. Det är blandade åldrar på de boende allt från 40 år till 100. Det förekommer blandade diagnoser men vanliga är; stroke eller höftfraktur.

Arbetet innebär bedömningar, att skapa individuella träningsplaner, medverka vid träning och andra rehabiliteringsinsatser såsom hjälpmedelsutprovning och förskrivning. Du jobbar också förebyggande genom att utbilda övriga medarbetare om förflyttningsteknik för att undvika belastningsskador.

I rollen som fysioterapeut, hittar du tillsammans med de boende, de bästa sätten att använda sina egna förmågor i vardagen. Du stöttar och motiverar personerna att själva utveckla och bibehålla sin rörelseförmåga.

Du har ett tätt samarbete med arbetsterapeut, sjuksköterska, omvårdnadspersonal och chefer. Tillsammans har ni i uppgift att ge de boende livskvalitet. Du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver.

Du har också täta kontakter med anhöriga, biståndshandläggare och kommunen/primärvården. Arbetet är varierande och spännande, ingen dag är den andra lik!

Om Villa Vikhem

Villa Vikhem är ett nybyggt äldreboende i Vikhemsområdet i Staffanstorp som under hösten 2019 slog upp portarna. Vi vänder oss till boende med demenssjukdom eller kroppsliga besvär och erbjuder en omsorg som utgår från just deras behov i nybyggda, moderna lokaler.

Villa Vikhem ligger omgivet av en fin trädgård, mitt emot en allmän lekplats, i det växande området Vikhem. Goda möjligheter till träning utmärker boendet. Här finns fina träningslokaler inomhus och ett utegym samt personlig tränare (PT). Utevistelse är ett stort fokus hos oss.

Man är varmt välkommen att ta med sin hund, katt eller annat husdjur när man flyttar in på de platser på plan 1 och 2 som är särskilt boende med 20 platser per plan.

På plan 3 finns det 19 korttids - och växelvårdsplatser. Hälften somatiska platser och hälften demens. Det är till detta plan vi nu söker en fyisoterapeut.

Din erfarenhet och kunskap

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet av korttidsboende. Du är ansvarsfull, driftig och har ett positivt och pedagogisk förhållningssätt. Du har god förmåga att samarbeta likväl som att arbeta självständigt. Det är en förutsättning att du kan organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Tillträdesdatum: snarast eller enligt ök

Tjänstgöringsgrad: 100 % eller något lägre vid önskemål från dig

Sista ansökningsdag: 2020-05-30, urval sker löpande, så skynda att sök
Har du frågor? Kontakta gärna: lisa.goncalves@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Facklig kontakt: Akademikerförbunden (företräds av Akademikerförbundet SSR) Tfn: 08-617 44 00.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Mer info
Område Staffanstorp
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 maj 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet.

Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget.

Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Läs mer på vardaga.se