Projektinriktad Applikationskonsult Dynamics AX, BI och Excel

Projektinriktad Applikationskonsult Dynamics AX, BI och Excel

Poolia söker för rekrytering till Söderberg & Haak Maskin i Staffanstorp en projektinriktad Applikationskonsult inriktad mot affärssystemet Dynamics AX, BI och Excel. Tjänsten är på heltid och du har idag högst 3 månaders uppsägningstid. Vill du arbeta verksamhetsnära i en väletablerad koncern som nu tar nästa steg i sin IT-satsning? Är du intresserad av att arbeta projektinriktat nära återförsäljarna i Sverige och medarbetarna på huvudkontoret i Staffanstorp? Då kan detta vara tjänsten som du söker. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds ett kvalificerat och utvecklande arbete i en framgångsrik och väletablerad koncern som nu tar nästa steg i sin IT-satsning.

Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom affärssystemen Dynamics AX (huvudsystem), Pyramid och JMA samt utvecklande av BI- och Excel-lösningar.

I dina arbetsuppgifter kommer följande områden ingå:
  • Ägandeskap för Dynamics AX, Pyramid och JMA samt driva förbättringar och förändringar av systemmiljön
  • Projektledning vid integration av affärssystem gentemot leverantörer och återförsäljare
  • Utveckling av BI-lösningar
  • Utveckling av Excel-stöd inom främst inköp, logistik och lager
  • Viss användarsupport för affärssystemen
  • Viss back-upp gällande serversupport
Du rapporterar till CFO.

Utbildning/erfarenhet

Vi tror att du har någon form av påbyggnadsutbildning inom IT/IS, gärna högskoleutbildning inom systemvetenskap, informatik, ekonomi alternativt att du har en YH-/KY-utbildning inom IT-området.

Du har troligen 3-5 års relevant erfarenhet från liknande ansvarsområden och arbetsuppgifter.

Du har god kunskap om Dynamics AX och då främst inom logistik, lager och inköp.

Du har troligen tidigare erfarenhet av utveckling av BI-lösningar.

Vidare har du god kunskap om Excel och möjligheterna med programmet för att förenkla slutanvändarnas vardag. Tidigare erfarenhet av affärssystemen Pyramid och JMA är meriterande men inget krav.

Du har förmågan och intresset av att arbeta operativt med ett helhetsperspektiv samtidigt som du är affärs- och verksamhetsorienterad. Du ser IT/IS som en möjliggörare för att åstadkomma en effektivare verksamhet och som en viktig förutsättning för att kunna skapa konkurrensfördelar.

Du har intresse för och erfarenhet av projektarbete inom IT-området. Tidigare erfarenhet av integration av återförsäljare och/eller leverantörer är meriterande.

Vi ser gärna även dig som sökanden till tjänsten som nu vill ta ett ökat ansvar och ser tjänsten som ett naturligt utvecklingssteg i din IT-karriär.

Du har en god engelska i tal och skrift.

Som person är du lösningsorienterad, driven, engagerad i arbetet, målmedveten, ansvarstagande, nyfiken och lyhörd. Vidare är du prestigelös, har en god social kompetens och lätt för att samarbeta och kommunicera samt skapa goda relationer internt och externt.

Söderberg & Haak

Söderberg & Haak grundades 1866 och är i dag den ledande privata aktören inom svensk lantbruksmaskinhandel och sedan 2010 är vi också aktiva inom entreprenadsidan. Vi ser oss som ett serviceföretag med uppgift att förse svenska lantbrukare och entreprenörer med teknik som gagnar effektivitet och ekonomi. Försäljning, service och reservdelsförsörjning sker via ca 40 privata, fristående återförsäljare från Ystad i söder till Råneå i norr.

Söderberg & Haak ägs till 100 % av Rune Anderssons Mellby Gård AB.

Besök Sodhaak.se för närmare information om bolaget.
Mer info
Område Staffanstorp
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 1 juli (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.