Speditör till Bring i Staffanstorp

Speditör till Bring i Staffanstorp

Adecco söker nu, för Brings räkning, en sjöspeditör till exportavdelningen. Du kommer arbeta på Brings kontor i Staffanstorp och bir en del av en mindre arbetsgrupp där teamkänslan värdesätts högt.

Om tjänsten
Tjänsten innebär löpande operativt arbete inom avdelningen export samt kundvård och ansvar för respektive uppdrag hos befintliga kunder. Du kommer rapportera till avdelningschef.

Arbetsuppgifterna innefattar huvudsakligen;
  • Registrera bokningsuppgifter i Axfreight
  • Boka uppdrag med rederier, åkerier och övriga leverantörer
  • Exportklarering i tullsystem
  • Sammanställa exportinstruktioner till rederier
  • Fakturera kund enligt offer
  • Säkerställer att alla dokument är kompletta och uppdaterade i tid enligt gällande lagar, förordningar samt interna rutiner (tullrutiner etc.).
  • Löpande transport- och leveransbevakning
  • Löpande kontakt med kunder angående priser, ledtider och fraktkapacitet mm.
Om dig
Vi söker dig som har en hög social kompetens, servicekänsla och är lyhörd för kundens behov. Du trivs med administrativt arbete som kräver fokus och stor noggrannhet . Din goda förmåga att knyta kontakter på telefon och mail hjälper dig också att lösa problem effektivt och med finess. Du kommer med en stor ansvarskänsla och är kvalitetsmedveten i ditt arbete.

Att ha en gymnasieutbildning, samt att tala och skriva svenska och engelska obehindrat är en förutsättning. Eftergymnasial utbildning inom transport/logistik, samt erfarenhet av export/tull är meriterande.

Viktigt för tjänsten:
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Gymnasieutbildning
Om anställningen
Tjänsten som speditör har sin start i april/maj och du kommer därefter arbeta hela sommaren med möjlighet till förlängning. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ida-Maria Karlsson, ida-maria.karlsson@adecco.se, 0736 84 72 91

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Staffanstorp
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 12 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.