Ekonomichef till Abbekås Åkeri i Staffanstorp

Ekonomichef till Abbekås Åkeri i Staffanstorp

Vi är på frammarsch! Nu söker vi dig som vill ta en ledande roll där du i egenskap av Ekonomichef kommer att påverka vår väg framåt! Du kommer att arbeta i tätt samarbete med den operativa ledningen och vara en aktiv del i beslut och ledningsgrupp. I rollen kommer du även att ansvara för personal och företagets administrativa funktioner.

Din tjänst
Abbekås Åkeri har de senaste åren genomfört ett positivt förändrings-och förbättringsarbete för att möjliggöra att vi fortsätter vara en stark spelare inom åkeribranschen. Som Ekonomichef på Abbekås Åkeri kommer du att fortsätta driva denna positiva utveckling genom att ansvara för det operativa och strategiska arbetet att leda, utveckla och samordna budget- och ekonomistyrningsfrågor med utgångspunkt från vår verksamhet. Utöver detta kommer du även att ha personalansvar för den administrativa personalen på 5 personer.

Ditt operativa arbete innebär att ansvara för månadsbokslut, budget samt redovisningsarbete. Du ges ansvar för att leda verksamheten i tätt samarbete med nytillträdd ledning och nyetablerad ledningsgrupp mot dess uppsatta mål vilket innebär att du tar en aktiv roll i att effektivisera och utveckla processer kring ekonomi och uppföljning.

Övrigt förekommande arbetsuppgifter
  • Driva och utveckla finansiell uppföljning och rapportering
  • Genomföra lönsamhetsuppföljning och styrning för ökad lönsamhet
  • Proaktivt driva effektivisering och automatisering av processer och system
  • Daglig personalledning och ansvara för förbättringsprojekt
Dina kvalifikationer
Relevant utbildning inom ekonomi.

Vi söker dig med bred erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Det är meriterande om du har en roll som ekonomichef och/eller ansvar för personal men detta är inte ett absolut krav. Vi tror du har en god affärsförståelse och en vilja att ta en ledande roll. Om du tidigare har arbetat inom transportsektorn ser vi det som ett plus.

Du är utvecklingsfokuserad, kommunikativ och står säkert i din ekonomiska kunskap. Att vara ett bollplank och stöd till andra är något du trivs med och du uppvisar en vilja till att förbättra, utveckla och även utmana etablerade tillvägagångssätt.

Vad erbjuder vi
Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka och bygga vidare på vårt redan framgångsrika arbete med att göra Abbekås Åkeri till en vinnande aktör på marknaden! Vi har många års erfarenhet i branschen och tar nu nya kliv för att säkerställa fortsatt framgång.

Om du gillar att arbeta med breda ekonomiska frågor, leda personal och vara delaktig i ett företags operativa utveckling, då kommer du att trivas hos oss.

Ansökan
Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Sista dag att ansöka är 2018-11-23 men vi arbetar med löpande urval. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Har du frågor relaterat rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christoffer Hällefors på epost christoffer.hallefors@roirekrytering.se

Välkommen in med din ansökan!

Om oss
Abbekås Åkeri är ett familjeföretag som, i huvudsak, bedriver livsmedelstransporter och lagerhållning åt sina kunder. Företaget är beläget i Staffanstorp.


Vi bedriver linjetrafik på Stockholm, Västerås, Östergötland och Göteborg med avgångar 7 dagar i veckan. Vi har också regelbunden trafik på Örebro, övriga Mälardalen samt Småland. Kyl & torrgodslager ligger i Staffanstorp.

För mer info se www.abbekasakeri.se
Mer info
Område Staffanstorp
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 dec (33 dagar kvar)