Produktionsingenjör till Orkla i Kungshamn

Produktionsingenjör till Orkla i Kungshamn

Är du nyutbildad ingenjör och vill bli en del utav Orkla Foods Sverige i Kungshamn?

Nu har du möjligheten att utvecklas och att genom en operationell funktion förbättra och optimera fabrikens flöden.

Låter detta intressant? Då är du den vi söker, läs mer nedan!


Arbetsuppgifter

Till Orkla Foods Sverige i Kungshamn söker vi nu en analytisk, teknisk kunnig och intresserad Produktionsingenjör.

Som Produktionsingenjör bidrar du till att stärka fabrikens konkurrenskraft genom att identifiera och eliminera slöserier, problem och hinder för en effektiv produktion. Genom ingenjörsmässiga metoder analyserar du värdeflöden, identifierar tekniska förbättringar och löser komplexa problem i tvärfunktionella team. Rollen har en direkt inverkan på fabriksövergripande nyckeltal med fokus på produktivitet och OEE.

Du kommer ha en operationell funktion gällande fabrikens tekniska utveckling genom att ständigt förbättra och optimera flöden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Produktionsingenjör på Orkla Foods Sverige i Kungshamn är:
  • Optimera produktionsprocesser
  • Systematisk problemlösning och ständiga förbättringar
  • Processkontroll
  • Projektledning
Vi erbjuder
  • Du får möjlighet att arbeta med starka varumärken som berör människor.
  • Du har tillgång till ett stort nätverk och du jobbar med teknik i framkant.
  • Företaget i sig har en lång och gedigen historia något man känner en stor stolthet för på orten.
  • För rätt person finns det goda utvecklingsmöjlighet både inom fabriken och koncernen.
Personliga egenskaper och kvalifikationer

Du är ingenjör med ett brinnande intresse för produktionsutveckling. Du har kunskap om systematisk datainsamling och analys av produktionslinjer. Du har förmåga att leda systematiska grundorsaksanalyser i tvärfunktionella team och du drivs av att hitta lösningar. Du har god kunskap och förståelse kring Leanprinciper, metoder och verktyg liksom Six Sigma som metodik.

Du har lätt för att uttrycka dig, både i tal och skrift, i svenska och engelska. Du är trygg som person och har en förmåga att se helheten men även zooma in på detaljer. Du är en problemlösare, engagerad och driven samt van att nå resultat tillsammans med dina kollegor.

Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig!

Om tjänsten

Tjänsten som Produktionsingenjör är en direktrekrytering där du blir anställd av Orkla Foods Sverige Kungshamn . I denna rekrytering samarbetar Orkla Foods med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

Övrig information

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst” längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Therese Hedén på.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sotenäs
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Orkla Foods i Kungshamn
I det vackra Kungshamn gör vi alla våra produkter med sjömat. Här finns ett tjugotal produktionslinjer där vi tillagar kaviar, kaviar, sill, matjessill, ansjovis, pastejer, stuvningar, fiskbullar och makrillprodukter till våra olika marknader. I Kungshamn finns också vår råvarucentral för marina råvaror, kanske mer känt som bergrummet. Här bereds och lagras råvarorna och det finns en lagringskapacitet på hela 100 000 tunnor. Bergrummet gör verkligen skäl för sitt namn; lagerutrymmena är insprängda djupt inne i det bohuslänska urberget. Här mognar och lagras råvarorna - rom, skarpsill och andra sill sorter - i tunnor i en eller flera månader.
I Kungshamn arbetar cirka 250 personer med att tillaga produkter som svenska folket köper med sig hem från butik, möter i skolan eller på restauranger under varumärkena Abba, Kalles Kaviar, Grebbestads, Svennes och Ejderns. Sedan 2016 är all elenergi på anläggningen förnyelsebar, något vi är mycket stolta och glada för!