Specialpedagog eller socionom

Specialpedagog eller socionom

Vi söker nu en Specialpedagog eller Socionom 100 % till Sorsele kommun.

Arbetsuppgifter:
Som specialpedagog/socionom arbetar du med varierande arbetsuppgifter av olika karaktär. En stor del av arbetsuppgifter består i att ge stöd till elever i sociala frågor där du arbetar förebyggande och främjande och med att utforma Åtgärdsprogram i samverkan med pedagoger och rektor. Du arbetar i nära samarbete med rektorer, elevhälsa och lärare, detta för att öka elevernas förutsättningar att nå målen. Som specialpedagog/socionom arbetar du huvudsakligen med grupper av olika slag som exempelvis tjej-/killgrupper, stödsamtal, arbete i olika nätverk och föräldrasamverkan. Vidare innebär rollen arbete med olika utvecklingsgrupper, samarbetsövningar samt stöd till
mentorer. Du har stora möjligheter att själv skapa nya rutiner som innebär en ökad trygghet för elever och personal på skolan och som samtidigt utvecklar det systematiska kvalitetsarbetet.

Som specialpedagog/socionom bygger du trygga relationer för våra elever och vårdnadshavare. Genom din förmåga att möta eleverna och bygga relationer ser du varje elevs unika behov och har i ditt arbete stor frihet att möta dessa och hitta vägar framåt tillsammans med kolleger och skolledning.

Dina egenskaper:
Du är en ansvarstagande och trygg person som kan skapa en god social miljö för både elever och kollegor. Du har förmåga att skapa engagemang och är tydlig i din kommunikation och vill ha samarbete som en grundsten i allt det du gör. Det är viktigt att kunna agera professionellt och tålmodigt även i mycket svåra och pressade situationer.

Kompetens/kvalifikationer - krav:
Specialpedagog/socionom eller likvärdig utbildning. Du bör ha goda kunskaper kring skollagen och elevhälsan juridik eller en hög motivation att snabbt lära dig dessa lagrum.

Varaktighet/arbetstid:
Tillsvidare anställning med önskemål om start 2018-08-13 eller enl. överenskommelse.
Ansök omgående då tjänsten kan komma tillsättas före sista ansökningsdag dvs. anställningsintervjuer och anställning sker löpande pga. önskemål om att tjänsten ska vara tillsatt när lärare och elever börjar efter sommarferien i augusti.

Lön:
Enligt avtal. Kommunen tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktperson
Heléne Linder; skolchef/rektor, 0952-142 01
Henrik Sjöström, bitr. rektor, telefon: 0952-142 02

Facklig företrädare
Anna-Karin From, Lärarförbundet, telefon: 070-354 63 54
Ida Forsberg, Lärarnas Riksförbund, telefon: 0952-143 71
Pär Röckner, Vision, telefon 0952-143 29

Välkommen med din ansökan till: Sorsele kommun, 924 81 Sorsele eller via e-post: bou@sorsele.se senast 2018-08-06

Märk din ansökan med: Specialpedagog eller Socionom

I enlighet med lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Rekryteringsfirmor och bemanningsföretag undanbeds.
Mer info
Område Sorsele
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sorsele.se
Sista ansökningsdag 3 aug (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Närheten
till Vindelfjällen och den outbyggda Vindelälven gör att Sorsele kommun kan erbjuda många olika miljöer och en mångfald av aktiviteter. Här har du alla möjligheter att leva ett aktivt liv. Sorsele är känt för sitt kvalitativa fiske, och för dig med jaktintresse finns här unika möjligheter att kunna ägna dig åt det.


Sorsele
är ett litet samhälle mitt i Lappland, med det lilla samhällets fördelar: närhet och enkelhet. Här verkar vi tillsammans. Det finns ett stort behov av arbetskraft i hela kommunen, så har du familj kan vi hjälpa till med tips på arbetsgivare för din respektive. Sorsele ligger strategiskt till mellan flera olika flygplatser, med nio mil till den närmaste. Sorsele kommuns värdegrund - Mod, Glädje och Respekt