Hoppa till innehåll

VD till Norje Smidesteknik AB

Publiceringsdatum
29 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Till Norje Smidesteknik söker vi en framåtriktad och marknadsnära VD!
 

Norje Smidesteknik AB är beläget strax utanför Sölvesborg och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1943. Vi tillverkar och utvecklar högkvalitativa redskap för bland annat hjullastare, traktorer, kompaktlastare och truckar. Idag är vi en av de största tillverkarna i Sverige och ser positivt på marknaden och våra kunders fortsatta behov och intresse för våra produkter. Läs gärna mer om oss på norje.se

Vi kan vårt hantverk och brinner för just kvalitet och service och är ett kompetent och sammansvetsat team på ca. 20 medarbetare, som alla värnar om det goda och jordnära samarbetet. Nu söker vi en marknads- och teknikinriktad VD som tillsammans med hela teamet, vill fortsätta att utveckla vår verksamhet och med våra kunder, leverantörer och återförsäljare, nå uppsatta mål och resultat!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en säljorienterad VD som strategiskt kan nyttja marknadsläget och skapa tillväxt, positionera och modernisera arbetssätt och våra processer. Du är en kommersiellt driven entreprenör med dokumenterad vana av att bygga starka lag och långsiktigt goda kundrelationer, som tillsammans skapar tillväxt och fortsatta investeringsmöjligheter.

Vi söker en strategisk ”doer”, med ett helikopterperspektiv och som motiveras av att vara djupt operativt involverad i den kommersiella delen av verksamheten. Vi värdesätter ditt goda ledarskap och din bakgrund från industriell eller teknisk försäljning. Vidare har du en stark entreprenöriellt ådra och inneboende driv, något som kommer att bana vägen för fortsatta framgångar och goda resultat.

I rollen som VD har du en omväxlande vardag där innovation och framåtriktat arbete ligger i främsta fokus tillsammans med ledarskap och kundutveckling. Norje Smidesteknik står inför en spännande framtid, där du tillsammans med dina medarbetare ansvarar för att utveckla verksamheten och organisationen för att kunna möta kundernas behov och önskemål, både nu och i framtiden.

Du har ett nära samarbete med både ägare, styrelse, CFO och ledningsgruppen, med ytterst ansvar för:
 
  • Budget och resultatansvar
  • Personal och kompetensutveckling
  • Att utveckla befintliga och framtida samarbeten
  • Att driva tillväxt inom alla verksamhetsområden
  • Rapportering till ägare och styrelse

VD-rollen är strategisk där du också ansvarar för långsiktiga beslut och investeringar där ditt goda ledarskap och din kommunikativa förmåga kommer vara central. För att lyckas i rollen bör du vara på plats 3-5 dagar i veckan i Sölvesborg, där vi driver vår produktion, bestående av svetsning och montering samt bockning och målning.

Vidare har vi även inköp, försäljning, ekonomi/lön och konstruktion i huset, en styrka som vi alla värdesätter högt. Med rymliga och fina lokaler har vi potential att utveckla vår produktion ytterligare, något som vi tror och hoppas att du ser som ett spännande och utmanande uppdrag! Vi ser fram emot att introducera vår nya VD, varmt välkommen till ett genuint och serviceinriktat företag!

PERSONLIGA EGENSKAPER KVALIFIKATIONER
Du som antar denna utmaning har troligen någon form av eftergymnasial utbildning samt flera års praktiskt erfarenhet som ledare, gärna VD, för ett mindre eller mellanstort tillverkande bolag. Du har ett tekniskt intresse och är bekant med lantbruk och/eller entreprenadbranschen samt en god teknisk förståelse för både produktionsflöden och konstruktion/produktutveckling.  

Du är van att arbeta i en beslutsfattande roll där både sälj/marknad, tillväxt, effektivisering och ledarskap varit centralt. Du har ett genuint intresse för hela verksamheten och har gedigen erfarenhet av utveckling, analys och organisationsfrågor. Vi värdesätter ditt ekonomiska sinne samt att du trivs med att jobba verksamhetsnära, allt för att bygga relation och förtroende med såväl personal som kunder, leverantörer och partners.  

Som person är du jordnära och trygg, du har god kommunikativ förmåga och lätt för att skapa goda relationer både internt och externt. Ett verksamhetsnära och långsiktigt arbetssätt är något som ligger dig extra varmt om hjärtat, likaså att på ett engagerat och genuint sätt, få medarbetare att utveckla sin fulla potential. Vidare är du resultatorienterad och har ett karismatiskt sätt och en pedagogisk förmåga.  

Vidare har du goda systemkunskaper, Monitorkunskaper är meriterande, Excel och övriga Officepaketet ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna att du bor i närheten av Sölvesborg, alternativt är flyttbar till området. B-körkort är ett krav, tjänstebil ingår i tjänsten.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som VD är en tillsvidaretjänst med en direktanställning hos Norje Smidesteknik AB.

ÖVRIG INFORMATION
Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rebecca Moberg via epost: rebecca.moberg@eterni.se

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
07 juli 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se