Redovisningsansvarig till TitanX

Redovisningsansvarig till TitanX

Redovisningsansvarig till TitanX
Vill du arbeta med redovisning i ett internationellt företag? Som redovisningsansvarig på TitanX arbetar du både strategiskt och operativt och ansvarar för primärt den lokala redovisningsprocessen i de svenska bolagen inom den globala TitanX koncernen - en del av Tata Group/Tata Autocomp Ltd (TACO). På sikt låter vi dig växa in också i koncernredovisningen!

TitanX och dess organisation erbjuder dig en ständigt närvarande internationell och mångkulturell prägel. Beslutsvägarna är snabba, påverkansgraden hög och utvecklingsmöjligheterna stora såväl nationellt som internationellt för dig som eftersträvar personlig utveckling. Dagens och framtidens teknik skapar förutsättningar för den tillväxtresa man nu befinner sig i. Vi hoppas vi kan utvecklas tillsammans. Du kan göra skillnad - varmt välkommen till TitanX!

Dina arbetsuppgifter
I din roll som redovisningsansvarig på TitanX har du det huvudsakliga ansvaret för den interna och externa redovisningen, primärt de svenska bolagen. Det innebär att du tar ett helhetsgrepp om bokslut med balansräkning, kassaflöde och resultaträkning. På sikt växer du in i också gruppens redovisning och lär dig mycket inom IFRS samt konsolidering av TitanX koncernredovisning. Du kommer då att säkerställa koncernens processer för månadsbokslut och årsbokslut med fullständig balans- & resultaträkning. Vidare har du ansvar för företagets internkontroller gällande redovisning, hantering av lagstadgad information och kontakt samt koordinering med revisorer.

Som redovisningsansvarig på TitanX arbetar du strategiskt samt agerar coachande och stödjande till dina kollegor samt säkerställer att rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb finns. För att driva arbetet framåt arbetar du proaktivt och på ett handlingskraftigt sätt. Du rapporterar direkt till Financial Director och har ledningsgruppen för koncernen lokalt i Mjällby. Här får du ansvar, stor möjlighet att påverka och det finns stor potential för din personliga utveckling!

Din profil
Vi söker dig med akademisk eller eftergymnasialutbildning inom ekonomi och som har arbetat som redovisningsansvarig eller senior accountant minst ett par år med mycket god kompetens inom svenska redovisningsregler. Du är trygg i din kunskap om generell svensk redovisning, bokföring av löner och pensioner etc och förmedlar detta på ett pedagogiskt sätt. Du har god kompetens inom Excel och självklart god vana av affärssystem, här arbetar man i SAP. Självklart är du van att arbeta mot deadlines som är viktiga för dig att hålla. Koncernspråket är engelska vilket du behärskar obehindrat i tal samt skrift.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt! I ditt arbete är du strukturerad och noggrann och har ett genuint intresse för att utveckla processer och rutiner. För att trivas tror vi att du är handlingskraftig, har pondus, är orädd och utmanar gärna organisationen inom ditt område för att utveckla arbetet framåt. Du trivs i en föränderlig verksamhet under tillväxt och uppskattar många kontaktytor. Här får du en stor möjlighet att utvecklas i en global verksamhet med snabba beslutsvägar!Övrig information


Placeringsort: Huvudkontoret i Mjällby samt hemifrån, där vi önskar ca 50% av tiden på plats i Mjällby: Här värderas arbetsplatsen och arbetsmiljön högt vilket innebär att detta är en rökfri arbetsplats

Start: enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid, kontorstider med flex

Lön: Individuell lönesättning

TitanX har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du frågor angående tjänsten så kontakta ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Josefin Kokko Ekholm 044-781 45 05. Ansökan sker på www.maxkompetens.se (Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR). Sista ansökningsdag är 5/10 2021.

Mer om TitanX
TitanX Engine Cooling is a global supplier of commercial vehicle engine and transmission cooling solutions to OEMs and the independent aftermarket. TitanX with annual sales of over 2 billion SEK has 800 employees worldwide. The company has manufacturing sites in Sweden, USA, Brazil, China, Mexico and Poland. TitanX is today owned by Tata Autocomp Ltd (TACO).Om Maxkompetens

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003. Vi har kunduppdrag i hela landet och kontor i; Stockholm, Växjö, Kristianstad, Halmstad, Borås & Göteborg. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 250 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension.
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Sölvesborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 7 okt 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.