Lönespecialist till bolag i Sölvesborg

Lönespecialist till bolag i Sölvesborg

Brightby Bemanning söker nu åt kunds räkning en lönespecialist med placering i Sölvesborg. Du kommer att vara anställd som konsult på Brightby Bemanning och för rätt person finns goda möjligheter att bli överrekryterad till kunden.

Arbetsuppgifter

Under året genomgår bolaget en systemväxling och kommer att gå över till SAP. Därför är erfarenhet av att arbeta inom SAP mycket meriterande då du kommer kommer ansvara för lönekedjan för bolagets två siter i Sverige. Du är interface till Shared service-centret med ansvar för masterdata samt att hålla systemet och servicecenter uppdaterade enligt svenska lagar och regler. Detta innefattar hantering av hela processen rörande anställning och avslut, lön, pension, försäkringar etc samt agera kontaktperson till externa organisationer och myndigheter relaterat till detta. I tjänsten igår även att administrera reseräkningar.

I tjänsten ingår även att stötta HR-chefen med HR-relaterade arbetsuppgifter så som att samordna och följa upp HR-administrativa uppgifter, intern och extern rapportering, hålla personalhandbok, processer och policys uppdaterade etc.

Du kommer ingå i HR Sweden och rapportera till HR Director.

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot lön/ekonomi, alternativ förvärvat motsvarande kunskaper på annat vis, samt arbetat minst 4 år i rollen som lönespecialist och självständigt hanterat alla delar i löneprocessen. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att själv arbeta i och hantera SAP. Vi vill även att du har kunskap om försäkringar och pensioner samt gärna har arbetat med Teknikavtalet på både tjänstemannasidan och kollektivsidan.

Du behöver vidare behärska engelska flytande skriftligt och muntligt då tjänsten kommer innebära kontinuerlig kontakt med Shared service utomlands. Du behöver även ha mycket god datavana med tyngd på Excel.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som lönespecialist tror vi att du har ett professionellt förhållningssätt, vill och vågar ta eget ansvar samt kan balansera att både noggrannhet och effektivitet. Ordning och reda är en självklarhet och du trivs med struktur och rutiner men har även förmågan att kunna planera om när du står inför förändringar. Då rollen inkluderar många kontaktytor bör du ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga

Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Carl Ence på carl.ence@meritmind.se eller 070 166 08 24. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Sölvesborg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)