Hoppa till innehåll
Wise Professionals AB logotyp

HR Partner till Nobina

Ansök nu
Din nya roll
Som HR Partner hos oss på Nobina Sverige arbetar du med att stötta våra chefer, utveckla vårt HR-arbete och följa upp verksamheten i personalrelaterade frågor. HR finns både som en central organisation inom Nobina och även en del av vår linjeorganisation på trafikområdena. Arbetsuppgifterna som HR-partner spänner över hela HR-området och i rollen ansvarar du självständigt för ett verksamhetsnära stöd i HR-frågor till vår linjeorganisation. Vår verksamhet finns över hela landet där varje trafikområde ansvarar för sin affär som en helhet. Vi är en personalintensiv organisation och HR-arbetet bedrivs utifrån verksamhetens behov av stöd i ledar- och medarbetarfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter i rollen:
 • Matrisstöd för verksamhetens arbete i personalrelaterade frågor såsom Personalbalans, Rekrytering, Förhandlingar, Arbetsrätt, Sjukfrånvaro, Rehabilitering och Disciplinära ärenden. I rollen ligger även ett ansvar att Nobinas processer, arbetssätt, policys och riktlinjer implementeras och efterlevs.
 • Stötta vår linjeverksamhet med övergripande utveckling och framdrift inom HR-området genom processer, verktyg, proaktiva arbetssätt och stöd samt värdeskapande rapportering.
 • Konsultativt stötta vår verksamhet i frågor gällande organisering och sammansättning ur ett HR-perspektiv, samt proaktivt arbeta med kompetens- och successionsutveckling.
 • Tillsammans med övriga i HR-teamet utveckla HR’s arbetssätt och processer.
Vår centrala HR-organisation består av 15 kompetenta och trevliga HR-kollegor och tillsammans stöttar och utvecklas vi tillsammans med vår verksamhet. Du rapporterar till Nobina Sveriges HR chef Martin Dahlin. Vi sitter i fina lokaler i Solna med god närhet till kommunikationer.

Vem tror vi att du är?
Vi söker dig som har akademisk bakgrund inom HR och många års erfarenhet av brett HR-arbete som HR Partner/HRBP. Som person är du stabil, trygg och strukturerad samt har ett pedagogiskt och samarbetsorienterat arbetssätt. Du är en duktig kommunikatör och arbetar självständigt och resultatorienterat för att vi ska nå våra gemensamma mål. Vidare är du förtroendeingivande och professionell i din HR-roll.

För att lyckas i positionen som HR Partner har du:
 • Flera års erfarenhet av brett HR-arbete från en liknande HR Partnerroll.
 • Erfarenhet av att konsultativt stötta och coacha linjechefer/chefer och medarbetare inom HR med verksamhetens bästa som fokus.
 • Van att hantera arbetsrättsliga frågor med olika grad av komplexitet.
 • Arbetat med ett flertal olika kollektivavtal, både tjänstemän och arbetare.
 • Tidigare erfarenhet av fackliga förhandlingar och har en god grundkunskap i arbetsrätt.
 • En vana från att arbeta med datadriven HR med statistik, KPI:er och rapportering.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Har du arbetat med HR i ett flertal organisationer tidigare och är kommunikativ i andra språk utöver svenska och engelska ser vi det som mycket meriterande

Om Nobina
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Nobina erbjuder den nordiska marknadens mest kompletta utbud av kompetens, service och tjänster inom publika transporter. Vi erbjuder busstransporter och omsorgstrafik och utvecklar digitala betalningslösningar och planeringsverktyg för resor från dörr till dörr. Vår långa erfarenhet och trovärdighet hos stabila offentliga uppdragsgivare samt fokus på tillväxtorter i Norden gör oss unikt. Nobina Sverige är 8000 anställda och omsätter cirka 7,5 miljarder (2022). Läs mer på www.nobina.se

Delar du vår inställning och har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oscar Dahl på oscar.dahl@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare