Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Konstruktör inom elkraft till SKB

Ansök nu
Om tjänsten

Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerade konstruktör inom Elkraft.

Här kommer du att arbeta

Avdelning Teknik har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som systemkonstruktör kommer du att arbeta fram konstruktionsunderlag på anläggnings- och systemnivå inom elkraft. Arbetet sker enligt SKB:s ledningssystem där konstruktionsstyrmodellen är mycket central.

Hos oss får du möjlighet att komma nära verkligheten och följa projekt från idé till driftsatt applikation. Du får chansen till stora kontaktytor och möjlighet att navigera tvärfunktionellt i organisationen.

Du får arbeta i en framåtsträvande organisation med stor möjlighet till personlig utveckling.

Du kommer att ingå i en etablerad grupp med lång erfarenhet inom området, gruppen har en god stämning, bra samarbete och fungerande rutiner. Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du arbetar både självständigt och i team och samarbetar med andra grupper på teknikavdelningen samt med underhållsavdelningen. Det pågår stora och långa projekt med möjlighet att lära sig mycket om bland annat SKBs nuvarande anläggning i Forsmark och du kommer att få vara med och utforma nya tilltänka anläggningar.

Vad du kommer att göra

 • Säkerställa konstruktionsansvaret inom området elkraft
 • Utföra konstruktion på våra elkraftsystem med olika spänningsnivåer vilket innebär framtagning av underlag som exempelvisstationsschema, enlinjeschema, översiktsschema
 • Genomföra beräkningar, utredningar, analyser, verifieringar och valideringar inom elkraftområdet
 • Ta fram konstruktionskrav på anläggnings- och systemnivå (hög- och lågspänning)
 • Utveckla och tillhandahålla specifika processer, metoder och verktyg för konstruktion, byggnation och validering
 • Realisera systemkonstruktionen i CAD-verktyg och databaser

Din bakgrund

Din bakgrund

Är du en person som lever och andas teknik? Är du en problemlösare som vill arbeta i ett högteknologiskt bolag tillsammans med likasinnade?

Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning elkraft eller likvärdigt Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom erfarenhet. Du är kunnig inom elkonstruktion och de regelverk som gäller för området. Har du erfarenhet från verktygen Elmaster och/eller Autocad ses det som meriterande.

Vi lägger vikt vid dina personliga egenskaper. Du förväntas kunna jobba självständigt och ha struktur i ditt arbete. Du kommer stöta på en del komplexa frågeställningar under byggnation så du behöver också vara en problemlösare. Vi tror även att du har god samarbetsförmåga då mycket arbete sker i projektgrupper.

För den här tjänsten är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Körkort B är ett krav.


Mer information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Johan Berg, 070-788 18 25

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen 070-078 68 40

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 28 september 2023.

Urval kan komma att ske innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.

#SKB


Om oss

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


  Mer info
  Område
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  20 nov. 2023 (59 dagar kvar)
  Ansök nu

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare