Junior HR Projektledare sökes till Vattenfall i Solna

Junior HR Projektledare sökes till Vattenfall i Solna

Har du en bakgrund inom HR eller projekt? Är du ute efter en spännande och utvecklande roll med mycket ansvar? Då kan det vara dig vi letar efter! Vattenfall i Solna söker nu efter en projektledare för att strukturera upp sin växande HR-avdelning. Välkommen med din ansökan idag!

Om tjänsten

Utarbeta ramverk och verktyg för beskrivning av roller, ansvar och kompetenser inom de olika funktionerna för att möta affärsbehov och säkerställa efterlevnad av specificerade principer för utformning av beskrivningarna i enlighet med interna policyer och krav.

Analysera insamlad data, identifiera nyckeltrender och skapa profilbeskrivningar som bemöter verksamhetens behov och bidrar till medarbetarnas engagemang och förbättring av affärsresultat.

Genomföra kompetenskartläggning och gapanalys kort- och långsiktigt. Beskriva behövda insatser och aktiviteter för att kunna stänga de identifierade kompetensgapen.

Bidra till lanseringen av nya centrala HR processer och verktyg, stödja och utbilda organisationen i övergången till de nya HR arbetssätten som denna lansering kräver.

Om dig

För att lyckas i rollen som HR projektledare krävs det att du uppfyller följande egenskaper. Det är de här sakerna vi kommer leta efter och som kommer få dig att lyckas i tjänsten.

Komplexitet

Kan tyda komplex, mycket omfattande och i vissa fall motsägelsefull information för att lösa problem på ett effektivt sätt. Ser exempelvis komplexa problem ur flera vinklar, utforskar problem för att upptäcka bakomliggande problem och orsaker, ser de viktigaste följderna och effekterna av olika alternativ.

Kommunicerar effektivt

Utvecklar och använder flera typer av kommunikation utifrån en tydlig förståelse för de unika behoven hos olika målgrupper. Lyssnar exempelvis uppmärksamt och visar intresse. Håller andra välinformerade; förmedlar information tydligt, koncist och professionellt både muntligt och i skrift.

Tillämpar tydliga och effektiva kommunikationsfärdigheter för att utforma beskrivningar som uppfyller verksamhetens krav. Använder sig av omfattande kunskaper och färdigheter för att agera självständigt och samtidigt vägleda och utbilda andra.

Driver engagemang

Skapar ett klimat där människor är motiverade att göra sitt bästa och därmed hjälpa organisationen att nå sina mål. Förmedlar till exempel insikter om syftet med arbetet, involverar andra på ett lämpligt sätt och ger dem beröm för deras insatser.

Berömmer andra för deras framgångar.

Planerar och samordnar

Planerar och prioriterar arbetet för att uppfylla uppdraget. Utformar exempelvis tydliga planer där åtgärder placerats i en logisk följd; förmedlar vissa tidsramar. Samordnar det egna arbetet med relevanta arbetsgrupper. Vidtar vissa åtgärder för att minska risken för flaskhalsar och påskynda arbetet.

Handlingsinriktad

Tar sig an nya möjligheter och tuffa utmaningar med uthållighet och stor entusiasm. Drar sig exempelvis inte för att vidta omedelbara åtgärder vid viktiga eller svåra frågor. Identifierar och tar sig an nya möjligheter som gynnar organisationen.

Övrigt

Placeringsort: Solna

Typ av anställning: konsultuppdrag med chans till förlängning

Om Vattenfall

Vattenfall är Sveriges ledande företag inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Våra kunder finns inom elnät, energi, industri, kommun, landsting, fastighet, transport och entreprenad. Bolaget har till föremål för sin verksamhet att direkt eller via hel- eller delägda bolag, bedriva leverans av shared service-tjänster inom Vattenfall Norden. Tjänsterna, vilka omfattar IT Application, Facility Management & Services, Real Estate Asset Management, HR-Services, Com Services, Purchasing samt Accounting, skall vara kostnadseffektiva samt värdeskapande och baseras på affärsenheternas behov.

Besök gärna Vattenfalls konton på Linkedin, Facebook och Instagram eller gå till https://www.vattenfalleldistribution.se/ för att få reda på mer om dem och deras arbete.

Intresserad?

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan. Vänligen kontakta rekryterare Adrian Runsten via e-post: adrian.runsten@lernia.se om du har några frågor eller funderingar.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är cirka 6 000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på [www.lernia.se](https://www.lernia.se/).
Mer info
Kontaktperson Adrian Runsten
Telefon 0726014846
Område Solna
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 apr 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.