Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Dokumentationstekniker sökes till Vattenfall i Solna

Ansök nu
Vi söker dokumentationstekniker till Vattenfall Eldistribution i Solna. Du kommer att tillhöra avdelningen IT/Teknik och arbeta i ett av kundens flera team. Avdelningen hanterar främst deras nätinformationssytem NetBas och en hel del annat. Välkommen med din ansökan idag!

Om tjänsten

Tillsammans med gruppen kommer du ta emot inkommande ärenden/projekt som är utförda i fält och granska, kvalitetssäkra och därefter verkställa in arbetets tekniska anläggningsinformation in i Eldistributions Nätinformationssystemet Netbas. Att ge support till interna beställare och Entreprenör kring behov av kompletteringar.

I vissa fall undersöka status på ärenden och agera för att hitta lösningar.

Som dokumentationstekniker kommer dina uppgifter bestå av att hantera:
 • Kvalitetssäkra, uppdatera samt verkställa anläggningsdokumentationen inom lokalnät i kundens nätinformationssystem NetBas
 • Kvalitetsgranska och verkställa externa entreprenörers utförda arbete i nätinformationssystemet
Om dig

Formell kompetens
 • Svenska i tal och skrift
 • Högskole-/universitetsutbildning inom elkraft eller motsvarande.
 • Erfarenhet eller utbildning kopplat till Elkraftstekniskt arbete alternativt teknisk dokumentation. Kunna läsa och förstå nätscheman.
Meriterande
 • Teknisk kompetens inom elkraft
 • Kompetens i NetBas
 • Branschvana inom energi
 • Erfarenhet av relevant arbete i fält som tex beredare och tekniker/montör.
Personliga egenskaper

Du är kvalitetsmedveten och noggrann med förmåga att arbeta självständigt. Det är viktigt att du har en hög arbetsmoral och en god attityd.

Vårt arbete kräver noggrannhet, ansvarstagande och att kunna säga nej om underlagen inte uppfyller Eldistributions krav.

Övrigt
 • Placeringsort: Stockholm /Solna
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid 100%
 • Tillträde: Omgående
 • Anställningsform: Konsultuppdrag med möjlighet till förlängning
Kunden är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade.
Denna tjänst är säkerhetsklassad och det kommer därför att genomföras en säkerhetsprövning innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om Vattenfall

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle - dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Vattenfall Eldistribution är ett av Sveriges 170 elnätsföretag och eldistributionen bedrivs inom lokala monopol. Anledningen till att det är monopol är att det skulle bli för dyrt att bygga och driva parallella elnät. Bor du i Vattenfalls nätområde är du hänvisad till oss men du väljer själv vilket elhandelsbolag som du vill köpa elen från.

Besök gärna Vattenfalls konton på Linkedin, Facebook och Instagram eller gå till https://www.vattenfalleldistribution.se/ för att få reda på mer om dem och deras arbete.

Hur du ansöker

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan. Vänligen kontakta rekryterare Adrian Runsten via e-post: adrian.runsten@lernia.se om du har några frågor eller funderingar.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är cirka 6 000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på [www.lernia.se](https://www.lernia.se/).
Mer info
Kontaktperson
Adrian Runsten
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 juni 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare