Affärsingenjör med kundansvar, Luleå, Umeå, Solna

Affärsingenjör med kundansvar, Luleå, Umeå, Solna

Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät. Elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad.

Detta ställer stora krav på oss som jobbar på Vattenfall Eldistribution och därför behöver vi förstärka med två nya medarbetare till gruppen Kundrelationer, stora konsumenter.

Om rollen
Gruppen ansvarar för våra större kunder med normal energiskatt. Exempel på kunder är region- och lokalnätsbolag som ansluter till vårt regionnät, men även tillverkande industri, transportsektorn och stora fastighetsbolag som ansluter till våra lokalnät. I gruppernas uppdrag ingår att hantera relationer med våra befintliga kunder men också att vara delaktig och drivande i de projekt och dialoger som gäller nyanslutningar och effektutökningar.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Driva anslutningsprojekt i tidiga skeden samt ansvara för att avtal tecknas med kund under projektets gång.
 • Ansvara för ett antal kunder med fokus på elnätsfrågor
 • Agera proaktivt i kunddialoger för att förstå kundens behov på framtiden.
 • Agera kundens förlängda arm in i vår organisation, kunna förklara samtidigt som du är en ambassadör för Vattenfall Eldistribution externt.
 • Delta i utvecklingsprojekt och initiativ för att stärka vår förmåga inom vissa områden.

Din bakgrund
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område, gärna inom elkraft, energiteknik eller liknade.
 • Har erfarenhet av att ha jobbat med infrastruktur
 • Kan på en övergripande nivå sätta dig in i och förstå tekniska system och samband och är bekväm med att ta fram kostnadskalkyler
 • Innehar grundläggande erfarenhet av avtalsskrivning och avtalsjuridik
 • Besitter en kommunikativ förmåga och känner dig bekväm med att tala och presentera i såväl interna som externa sammanhang
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
 • Har ett intresse för energibranschen, där erfarenhet från branschen är meriterande
 • Innehar B körkort
Som person är du lösningsorienterad och kommer hellre med ett förslag på en lösning än att du presenterar ett problem. Du är nyfiken, initiativtagande och tycker det är spännande att arbeta i en organisation i förändring. För att trivas i rollen behöver du också inneha en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift samt kunna växla mellan att arbeta både självständigt och i grupp. Slutligen är du strukturerad med förmågan att kunna prioritera och planera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

Mer information
För ytterligare information om tjänsterna kontakta rekryterande chefer: Kajsa Danielsson, kajsa.danielsson@vattenfall.com, För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Ida Fågelqvist, 070-0487682

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placering: Solna, Umeå eller Luleå.
Befattning: Din titel i rollen kommer vara Kundansvarig.

Välkommen med din ansökan via denna sida senast den 8 februari 2023. Vi tar inte emot några ansökningar via mail och urval och intervjuer kommer ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Om oss
Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.

Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 8 feb 2023 (3 dagar kvar)