Hoppa till innehåll
Vardaga logotyp

Vi söker omvårdnadsansvarig sjuksköterska

Ansök nu
Det här är ett jobb för dig som är driven, vill utvecklas i din yrkesroll och bidra till hälsa och livskvalitet för dem som bor hos oss. Här får du bra arbetstider, jobba självständigt och ha frihet att utforma dina arbetsdagar.

Vi söker en omvårdnadsansvarig sjuksköterska till Polhemsgården i Solna, ett äldreboende med demensinriktning. Du blir omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett plan med 20 boende med demenssjukdom. Tjänsten är en heltidstjänst på 80-100% med tjänstgöring dag, kväll och var 3:e helg.

Hos oss på Vardaga får du också engagerade kollegor och duktiga chefer, utbildningar, karriärmöjligheter samt flera förmåner.

Här några av höjdpunkterna i vårt erbjudande till dig:
  • Hög kvalitet och stöd av tydliga rutiner: Lättillämpliga rutiner, styrdokument, checklistor och kvalitetsledningssystem ger dig ett omfattande stöd i arbetet.
  • Kompetensutveckling: Du har tillgång till Vardagas interna utbildningsorganisation Lära med en mängd kurser. Du har också möjlighet att ansöka om utbildningstjänst för att bli specialistsjuksköterska.
  • Karriärmöjligheter: Som sjuksköterska kan du gå vidare och bli enhetschef eller verksamhetschef för ett boende.
  • Bra ledning och korta beslutsvägar: Din chef finns nära till hands för stöd och för att bolla idéer. En av boendets sjuksköterskor sitter också alltid med i den lokala ledningsgruppen.
  • Gemenskap och stöd: Du jobbar nära sjuksköterskekollegor, gruppchefer och omvårdnadspersonal. Inom Vardaga finns ett nationellt nätverk för sjuksköterskor för att utväxla inspiration och kunskap.
  • Förmånsportal med rabatter: Köp till exempel biobiljetter och resor med kollektivtrafik till bra priser.
  Höjdpunkterna är baserade på svar från Vardagas 180 sjuksköterskor som listat sina bästa argument för att jobba hos oss. Läs mer om deras svar här.

  Om rollen
  Du är spindeln i nätet kring de boendes hälso- och sjukvårdsinsatser och jobbar för att ge livskvalitet. Du ansvarar för att medicinska ordinationer följs. Regelbundet genomför du riskbedömningar och uppföljningar för att säkerställa god kvalitet i verksamheten.

  Samarbete och stöd
  Du ingår i ett team med omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. En viktig roll för dig är att coacha och utbilda omsorgspersonalen så att ni tillsammans ger varje boende ett så gott liv som möjligt. I detta jobbar du nära boendets gruppchefer som är ansvariga för omsorgspersonalen. Våra gruppchefer coachar också och jobbar tillsammans med teamen i det dagliga arbetet.

  Vi satsar på ledarskapsutveckling för dig som sjuksköterska. En kurs vi kan erbjuda dig att gå är "Att leda utan att vara chef".

  Lära känna de boende
  Att förstå de boendes önskemål och se små förändring i deras hälsa och sjukdomstillstånd är många gånger avgörande för korrekta bedömningar och beslut.

  Tydliga rutiner
  För att skapa trygghet och tydlighet för dig som sjuksköterska finns ett omfattande stöd i form av praktiska och lättillämpliga rutiner, styrdokument och checklistor. Vårt kvalitetsledningssystem heter Qualimax och är branschledande.

  Som ny sjuksköterska hos oss deltar du i vårt digitala introduktionsprogram tillsammans med din mentor för att säkerställa att du får en tydlig introduktion med målet att snabbt komma in i arbetet och våra rutiner.

  "Bra samarbete är det allra viktigaste." - Annelie Stavås, sjuksköterska och gruppchef, Göteborg

  Om Polhemsgården
  Polhemsgården i Solna består av 80 lägenheter med demensinriktning samt dagverksamheten Lyktan. Polhemsgården har natur och trädgård som profil. Utevistelse och aktiviteter i natur, park och trädgård är naturliga delar av vår vardag. Vi arbetar utifrån olika naturtema året om. Vi har sjuksköterskor i tjänst dygnet runt, året runt.

  Demenscertifiering
  Vi är ett demenscertifierat boende, vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin. Vi är även Silviacertifierade genom Silviahemmet.

  Ung Omsorg
  Vi har ett samarbete med företaget Ung Omsorg. Det innebär att ett team av ungdomar i åldrarna 14-18 år besöker oss på helger och lov. Ung Omsorg gör olika aktiviteter tillsammans med oss som arbetar här, för att sätta guldkant på tillvaron för de boende.

  Djur i omsorgen
  Här arbetar vi med djur i vården och vi har regelbundna besök av terapidjur.

  Din erfarenhet och kunskap
  Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har arbetat några år inom äldreomsorgen. Våra boende är ofta multisjuka och det kräver att du har både översiktliga kunskaper kring olika sjukdomar och tillstånd samt ett intresse för den åldrande människan. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt.

  Vi önskar att du
  • gillar att jobba självständigt och att ha friheten att utforma dina arbetsdagar
  • är trygg i din roll som sjuksköterska och kan fatta snabba beslut och föra en diskussion med ansvarig läkare
  • tar egna initiativ, har skinn på näsan och vågar ta för dig
  • tycker om att ha en ledarroll och stötta att dina kollegor
  • är van att strukturera och organisera ditt arbete.
  "Jag har alltid blivit trodd och satsad på och när man har idéer så lyssnar arbetsgivaren. " - Mårten Hedberg, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, Stockholm

  Övrigt
  Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  Tillträdesdatum: efter överenskommelse
  Sista ansökningsdag: 2023-06-14
  Har du frågor? Kontakta gärna Maria Nordin, enhetschef på mobil 0735242211. Observera att det inte går att ansöka via E-post. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

  Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

  Facklig kontakt: Vårdförbundet, Hampus Kalpakas, Mobilnummer: 076-6217703,
  Mail: vardforbundet@ambea.se

  Ansökan
  Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

  På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
  Mer info
  Område
  Typ av anställning
  Sista ansökningsdag
  16 juni 2023 (17 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  At Vardaga's just over 100 residential care facilities across Sweden, we offer elderly care where every day is as meaningful as the next. Every one of our nursing homes, short-term residential facilities, home care and day services offers a high level of expertise and a safe environment. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Vardaga is part of the Ambea group of companies. www.vardaga.se

  Liknande jobb

  Fler från samma arbetsgivare