Testledare

Testledare

Just nu söker vi en Testledare för leveranser till våra största kunder inom privat och offentlig sektor.

Jag heter Ulf Hedin och är ansvarig för enheten Quality & Design. Vi är ett team bestående av Leveransarkitekter, Testledare och Testare. Vi arbetar i stora projektledda leveranser där vårt uppdrag är att leda leveranstester. Du är personen som kommer att verifiera kvaliteten i kundleveransen.


Är det här din nästa möjlighet?

Teamet du kommer arbeta i är ett engagerat och rutinerat team av testledare. Du kommer att arbeta med stora kundkonton där dina insatser har direkt påverkan för vår framgång och kundernas upplevelse.

Testledaren arbetar uteslutande i våra stora projektledda leveranser där uppdraget är att säkerställa att vi levererat en lösning i enlighet med kundens krav. Din huvuduppgift är att ha kravgenomgång med kunden, prioritera kraven, planera tester samt delta i testningen på plats hos kunden. Det är viktigt att förstå teknik men ännu viktigare att förstå hur tekniken tillämpas och nyttjas av användarna.

Du kommer dagligen ställas inför uppgifter där din erfarenhet, problemlösningsförmåga och initiativrikedom sätts på prov.

Som testledare arbetar man till övervägande del i projekt med mycket kundkontakt. Därför är den pedagogiska biten och förmågan att presentera viktiga egenskaper.

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:

 • Ta ägarskap och ansvar för end-to-end tester under leveransfasen
 • Arbeta fram teststrategi och detaljerad testplan
 • Prioritering av tester utifrån avtalskrav och riskanalys
 • Dokumentera testplan, testfall, resultat och kundrapportering
 • Ansvara för kunddialogen i testrelaterade frågor
 • Ta fram material inför kundpresentationer och i förekommande fall även agera presentatör.

Är det här du?

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av testledning i samband med kundleverans. Meriterande är även erfarenhet av att leda kundacceptanstester.

Du har förmågan att både se helheten och kunna gå i detaljerna när det krävs. Då vi arbetar nära kunden är samarbetsförmåga och relationsskapande något du brinner för. Du är en drivande personlighet som är van starta upp och driva aktiviteter baserat på ibland knapphändiga instruktioner. I gengäld kommer du full frihet planera och driva ditt arbete framåt. Du har ett mål att nå. Hur du tar dig dit är mycket upp till dig själv.

Dina personliga kompetenser:

 • Du är nyfiken och intresserad av människor och teknik
 • Du har ett öppet sinne och har lätt för att samarbeta och skapa relationer
 • Du är strukturerad, kommunikativ och pedagogisk
 • Du har fokus på enkelhet, användarnytta för kunden
 • Du har god initiativförmåga ett stort eget driv

Din erfarenhet:

 • Du har en gedigen erfarenhet av att leda tester, gärna inom Telecom sektorn
 • Det är meriterande om du arbetat som konsult eller annan kundnära roll
 • Du har god erfarenhet av offentlig upphandling inom IT eller Telecom
 • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Mer än bara ett jobb!

Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på ulf.hedin@teliacompany.com eller på telefon 070-661 65 04.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2023-02-12.

Bakgrundskontroll ingår i våra rekryteringsprocesser.

Mer info
Område Solna
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.teliacompany.com/sv/karriar/
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That’s how we make a difference for our customers in the big and in the small. That’s how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.