Hoppa till innehåll
Telia Company AB logotyp

Säkerhetsskyddshandläggare

Ansök nu

Vi lever i en konstant föränderlig värld där Sveriges säkerhet får allt större fokus. Vi märker detta genom lagstiftningar och våra kunders krav på säkerhet och förberedelser. Har du erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete och då framförallt med it- och informationssäkerhet? Söker du en varierande roll där du får kombinera administration med analys och förbättringsarbete?

Vi söker en Säkerhetsskyddshandläggare till Team National Security Sweden!

Är det här din nästa möjlighet?
Team National Security Sweden på Telia stödjer företagets högsta ledning, IT och försäljningsavdelningar med råd och information som rör tillämpningar av säkerhetsskyddslagen. Jag som leder verksamheten heter Björn Gustafson och är Telia Sverige ABs säkerhetsskyddschef. Jag är övertygad om att en grupps gemensamma ansträngningar alltid kommer att överträffa den enskilda individens prestationer, av den anledningen ställer jag mycket stor vikt vid mina medarbetares personliga egenskaper.

Jag söker nu en säkerhetsskyddshandläggare med inriktningen it- och informationssäkerhet. Inom området it- och informationssäkerhet förekommer uppgifter som bland annat innefattar stöd till systemägare, tolkning av legala krav och hur dessa kan omsättas till praktiska åtgärder samt kontroll av införda säkerhetsåtgärder.

Som säkerhetsskyddshandläggare med inriktning it- och informationssäkerhet kommer du att ha en viktig roll i Telias utveckling av företagets säkerhetsskydd. Till vardags arbetar du nära kollegor som fokuserar på säkerhetsskyddsutveckling inom företaget. Du bidrar med din kompetens inom it- och informationssäkerhetsområdet i varierade frågor och utmaningar och har möjlighet att prägla hur företaget formar ett adekvat skydd av den säkerhetskänsliga verksamheten.

Du kommer främst att arbeta i team, men jag ser också vikten av att du har en förmåga att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ för att hitta lösningar till olika problemställningar. Rollen innebär att medarbetare och externa partners söker hjälp hos dig med frågor och utmaningar.

Du kan komma att hålla i, eller delta vid utbildningar och muntliga föredragningar. I rollen kommer du även att vara kontaktperson gentemot företaget för att ge råd och information i it-, och informationssäkerhetsfrågor.

Rollen inkluderar, men är inte begränsad till:

 • Att tolka, tyda och förenkla lagar, förordningar och föreskrifter
 • Att ge råd och instruktioner rörande säkerhetsskyddslagens tillämpningar inom området it- och informationssäkerhet
 • Att utbilda relevant personal i tillämpningar av säkerhetsskyddslagen

Eftersom befattningen är placerad säkerhetsklassad på Telia och innefattar deltagande i våra kunders säkerhetskänsliga verksamhet krävs innehavande av svenskt medborgarskap samt att du ger samtycke till säkerhetsprövning och registerkontroll.

(Mer information om Personalsäkerhet hittar du på Säkerhetspolisens hemsida).

Dina personliga kompetenser:

 • Du har genomgått en relevant säkerhetsskyddsutbildning
 • Din goda kommunikativa förmåga gör att du kan förmedla information på ett tydligt sätt, i såväl tal som skrift på såväl svenska som Engelska
 • Du är affärsmässig vilket hjälper dig att förstå organisationens strategier och prioriteringar och du har förmåga att koppla dessa till dina arbetsuppgifter

Din erfarenhet:

 • God erfarenhet av att delta i IT-projekt och kan snabbt sätta dig in i nya projekt och förstår helheten och de behov som finns
 • Van att orientera dig inom flera nivåer av en organisation och hantera många kontaktytor
 • God teknisk förståelse av IT-lösningar/system
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med signalskydd

Mer än bara ett jobb!

Oavsett vilket jobb du söker hos oss, ger vi dig verktygen och stödet du behöver för att styra din personliga utveckling. Vi vill hjälpa dig att utvecklas både på ett personligt plan och i din yrkesroll. Hos oss blir du en del av ett kreativt, motiverande och välkomnade företag där alla kan vara sig själva, med likvärdiga möjligheter att utvecklas. Vi respekterar människor och värdesätter mångfald. Förutom en attraktiv och inkluderande arbetsmiljö erbjuder vi flexibilitet och ett brett utbud av olika förmåner.

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig på bjorn.gustafson@teliacompany.com.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2023-10-19.

Välkommen till Telia - let’s make better happen!

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
19 okt. 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Telia is the home for connected technology that allows generations to thrive, pioneering ways for businesses to become smarter and societies more sustainable. Together, we are making better happen.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare