Hoppa till innehåll
Svenska Fotbollförbundet logotyp

Förbundsjurist till Svenska Fotbollförbundet

Ansök nu
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av svensk fotboll? Engageras du av att ha många bollar i luften och att hålla ett högt tempo? Vi vill ha en driven, fotbollsintresserad jurist för att stärka upp vårt team på SvFF:s Juridik- och säkerhetsavdelning. Vi hoppas att du vill vara med i vårt lag!

Arbetsbeskrivning:

Som Förbundsjurist är huvuduppgifterna att ansvara för att utveckla och kvalitetssäkra förbundets regelverk samt att utreda och anmäla överträdelser av idrottens regelverk.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
  • Ansvar för kontinuerlig revidering av fotbollens regelverk; anpassningar utifrån nationell lagstiftning och internationellt tvingande regler (FIFA- och UEFA-bestämmelser, EU-rättsliga regelverk m.m.),
  • Föra talan vid misstänkta fall av matchfixning och i bestraffningsärenden i fråga om ordningsstörningar och andra brister vid matcharrangemang m.m.
  • Hantera juridiska frågor om agenter samt ansvar för eventuella bestraffningsärenden,
  • Föra talan i domstol i ärenden om tillträdesförbud,
  • Samordningsansvar för SvFF:s skiljenämnd,
  • Sakkunnig i allmän juridik, internt och externt, ger råd i tvister och vid förändringar i fotbollens regelverk,
  • Utbildning inom SvFF, SDF och svensk fotbolls intresseorganisationer.
Du har juristexamen och är tingsmeriterad. Vidare har du något års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå eller bolag. Du är duktig på att förstå och hantera den "ideella" kulturen och parallellt bidra till utvecklingen av den kommersiella verksamheten. Det är mycket meriterande goda kunskaper i idrottsjuridik. Vidare har du en god kännedom om, och intresse för svensk fotboll. Det är även meriterande med övrig erfarenhet från idrottsrörelsen i förbunds- eller föreningsmiljö.

Du är en person med självinsikt som är ödmjuk, serviceinriktad och diplomatisk. Du har en god samarbetsförmåga och har stark integritet. Du är driven, ambitiös och trivs med att arbeta i ett högt tempo med många bollar i luften. Du vågar fatta beslut och prioriterar väl. Du arbetar effektivt utan att ge avkall på noggrannheten. Du är ordningsam och har sinne för detaljer.

För att lyckas i rollen har du mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du är bekväm att tala inför mycket folk och medveten om ganska stor massmedial uppmärksamhet kring rollen. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Du ska kunna tillgodogöra dig fotbollens nationella och internationella regelverk och struktur. Du tycker om att arbeta med, utveckla och tillämpa relevanta regelverk. Sist men inte minst, du har en stark vilja och engagemang för att fortsätta utvecklas tillsammans med kollegor i en spännande miljö och på så sätt vara en del av svensk fotbolls framtid.

Inom SvFF eftersträvar vi mångfald i en organisation med jämn könsbalans och medarbetare som har olika bakgrund och erfarenheter. Det ser vi skapar ökad dynamik, kreativitet och kvalitet i vårt arbete. Generellt till alla roller söker vi medarbetare som har grundläggande värderingar och förhållningssätt som ligger i linje med vår värdegrund - Tillit, Tillsammans och Framåt.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och utvecklande roll på SvFF där du dagligen kommer att arbeta med frågor som är centrala för svensk fotboll. Du kommer även att få möjlighet att representera SvFF och svensk fotboll i både nationella och internationella sammanhang. Självklart kommer du även att få se en hel del fotboll, inte minst på våra nationalarenor Gamla Ullevi och Friends Arena.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad 100% och placering i Solna. Tillträde snarast möjligt. SvFF tillämpar kollektivavtal gällande Arbetsgivaralliansen/Unionen.

Ansökan

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 juni 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare