Hoppa till innehåll
Stadler Service Sweden AB logotyp

Team Leader - Warranty

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Till vår verksamhet i Hagalund, Stockholm, söker vi nu en Team Lead med omgående start.
Har du en bakgrund som felsökare eller elektriker, erfarenhet av att utföra felsökning på tåg och vill ta nästa kliv? Då kanske den här tjänsten kan vara av intresse för dig!

Som Team Lead arbetar du på vår depå i Hagalund med att hantera Stadlers Garantiärenden. Där utför du felsökning för att härleda orsak och ser över vilka åtgärder som behöver göras. Arbetet utförs på oregelbunden tid vilket medför att du bör trivas med den typ av arbetsupplägg och resor kan förekomma. Som Team Lead ansvarar du även för delegering och prioritetsordning under arbetspasset vilket kräver att du har tidigare erfarenhet av felsökning på tåg eller motsvarande samt förmåga att motivera och följa upp grupper och individer. I din roll ingår det även att förmedla din kunskap inom felsökning vidare till garantiteamet. Där din uppgift blir att se över hur vi kan förbättra och utveckla hanteringen av inkommande garantiärenden.

Tjänsten innefattar säkerhetsklassat arbete enligt branschstandard och förutsätter godkänd läkarundersökning enligt Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TFS 2019:112) om hälsoundersökningar och hälsotillstånd för personal med säkerhetskritiska arbetsuppgifter inom järnväg. Arbetet som Team Lead innebär även:
 • Uppdatera lagerstatus gällande material till depån samt ser till att rutiner på lagret följs
 • Ser till att skriftlig dokumentation, rapportering och överlämning sker vid varje arbetspass
 • Kommunikation med kund och andra involverade enheter

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper

Krav:
 • Tidigare erfarenhet av felsökning av järnvägsfordon
 • Teknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • God svenska och engelska i både tal och skrift
 • Förmåga att motivera, delegera och följa upp grupper och individer
 • B-körkort
Meriterande:
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom liknande tjänst
 • Giltigt intyg på att du får utföra operativt säkerhetsklassat arbete på tåg
 • Tidigare erfarenhet av felsökning eller underhållsarbete på X2000
Vi söker dig som arbetat inom tågbranschen med felsökning, är driven, noggrann och kommunikativ. Här är eftergymnasial utbildning inget krav utan vi söker dig med rätt kompetens för arbetet samt rätt ledarskapsförmågor. Du bör trivas att arbeta praktiskt men även ha en god administrativ förmåga och vana av att arbeta i olika rapporteringssystem.
Som person är du självgående, trygg i att fatta beslut och har hög samarbetsförmåga.

Vad vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en dynamisk miljö med stor möjlighet att påverka bolagets utveckling samt goda interna och internationella karriärmöjligheter. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla sökande!
Stadler Service Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Stadler har byggt tåg i över 80 år. Med vår innovationskraft, flexibilitet och tillförlitlighet är vi idag en ledande tillverkare av järnvägsfordon. Cirka 13 000 anställda arbetar på flera produktions- och konstruktionsanläggningar och över 70 serviceställen i Europa, Nordamerika och Nordafrika. I Sverige utför Stadler Service underhåll, reparationer och moderniseringar av järnvägsfordon. Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera högsta kvalitet till den svenska järnvägsindustrin. Över 350 medarbetare arbetar i våra välutrustade verkstäder i Tillberga, nära Västerås, Hagalund, Stockholm och Eskilstuna, som utgör basen för Stadler Service Sverige.