Treasury Analyst till Dometic

Treasury Analyst till Dometic

Har du erfarenhet av treasury? Vill du arbeta i en välkänd global koncern med kompetenta kollegor och stora utvecklingsmöjligheter? Då kan det här vara rollen för dig!

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
Dometic söker två stycken Treasury Analysts där den ena rollen är inriktad mot Cash Management och den andra mot Risk & Reporting. Man kommer behöva vara back-up för varandra och båda rollerna involverar kontinuerligt förbättringsarbete och nära samarbete med Group Accounting, Group Business Control samt Group Tax. Det finns mycket stora utvecklingsmöjligheter och bolaget är placerat i Solna.

Treasury Analyst - Cash Management
 • Veckovis rapportering av koncernens likviditet och likviditetsreserv
 • Konsolidera, rapportera och analysera koncernens 12 veckors kassaflödesprognos
 • Koordinera koncernens nettingprocess - betalning av interna fakturor
 • Hantering av koncernens likviditet och valutaexponering i cashpools
 • Förvaltning av internlån till dotterbolag
 • Förvaltning av bankkonton, fullmaktshantering i banksystem
 • Compliance banker (KYC)
 • Integrera nyförvärvade bolag I koncernens cash management struktur och processer
Treasury Analyst - Risk & Rapportering
 • Analys och säkring av valutaexponering i prognostiserade affärsflöden
 • Analys och säkring av ränteexponering
 • Ta fram, validera bokningsunderlag från Treasury till redovisningsavdelningen (Shared Services
 • Redovisning IFRS 9 - finansiella instrument, hedge accounting
 • Analysera finansnetto, valutaeffekter, lån i månadsrapporten
 • Treasurys bidrag till årsredovisningen
 • Medverka i rapportering till banker, obligationsinvesterare, kreditratinginstitut
 • Integrera nyförvärvade bolag i koncernens risk management processe
Erfarenhet och kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och arbetslivserfarenhet av Treasury. Du har goda kunskaper i Excel och har goda kunskaper i både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT2 Treasury Management System samt Nomentia Cash Management System.

Som person är du trygg i dig själv, nyfiken och driven. Du är noggrann, har en känsla för detaljer och är ansvarsfull. Du har även ett mindset där du gärna ger förslag till förbättringar och har en god analysförmåga. Vidare är du kommunikativ, besitter en hög integritet och är prestigelös.

Om Dometic
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Vår drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en inspirerande design för frilufts- och mobil livsstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har cirka 9 000 medarbetare världen över och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Ansökan
I denna rekrytering har Dometic valt att samarbeta med SJR. Arbetet med urval och intervjuer sker löpande så vänta inte för länge med din ansökan. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Ragnarsson, Sebastian.Ragnarsson@sjr.se

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

För information om hur vi behandlar kandidatens personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/integritetspolicy/

Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 apr 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.