CFO till Protos

CFO till Protos

Vill du arbeta som CFO i ett spännande och dynamiskt bolag som utvecklar livsmedel som är bra både för människa och miljö? Då kan tjänsten som CFO för Protos vara rätt tjänst för just dig!

Mat är viktigt på riktigt. PROTOS utvecklar livsmedel som är bra för både människa och miljö. För oss är det en självklarhet att mat ska smaka bra, vara näringsrik och framtagen med så liten resurspåverkan som möjligt. Därför har vi breddat vår verksamhet till att arbeta med både animaliskt och vegetariskt protein. Vi ska fortsätta utveckla våra naturliga köttråvaror och samtidigt komplettera med matvaror från växtriket. Vi vill att våra kunder ska kunna välja det som är bäst i varje enskild situation, till vardags och till fest, om man lagar till många eller till få. Varje val är viktigt. Att välja rätt mat är en av de få saker som alla människor kan göra och som har stor betydelse för både den enskilda människans välmående och för vår gemensamma framtid och miljö. Därför är mat viktigt på riktigt. Varmt välkommen till PROTOS - det viktigaste för smak och hälsa.

Protos söker nu en operativ CFO som får en nyckelroll i vidareutvecklingen av bolaget och dess ekonomifunktion. Som CFO leder och driver du bolagets gemensamma supportfunktion där ekonomi, redovisning, finans och controlling ingår personalansvar för idag två personer. CFO har ett nära samarbete med VD, affärsenhetschefer, produktionsenheten på Gotland, ledningsgruppskollegor och övriga medarbetare. CFO förväntas vara ett dagligt bollplank till VD och stötta med proaktiva analyser för rätt beslut i rätt tid och även vara ett naturligt stöd och bollplank till bolagets chefer.

Som CFO är du operativt involverad i att säkerställa koncernens månads-, årsbokslut och årsredovisning samt uppföljning, analys och rapportering till VD, ledningsgrupp och bank. Vidare arbetar du nära affären för att förstå dess möjligheter och risker för att kunna bidra med stöd, uppföljning och initiativ till förbättringar. Du leder och driver budget- och prognosprocessen och är involverad i investeringar och är då ansvarig för analyser, finansiell planering och genomförande. Som CFO rapporterar du till VD och ingår i ledningsgruppen. Protos sitter i fina lokaler i Solna och har sin produktionsverksamhet på Gotland.

Din Profil

Vi söker dig som har en akademisk examen med erfarenhet från en liknande CFO roll alt en roll som Ekonomichef, Group Controller eller motsvarande. Du är van att arbeta affärsnära och har gedigna kunskaper i redovisning, bokslut, rapportering och uppföljning. Vidare har du erfarenhet från produktion och är en avancerad användare av kalkylprogram, Excel och olika affärssystem samt behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet från FMCG och/eller livsmedelsindustrin är meriterande.

Som person är du analytisk, proaktiv och lyhörd. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare är du kreativ, har integritet, är flexibel och lösningsfokuserad. Du har ett stort engagemang, en god samarbetsförmåga och är en bra kommunikatör. Du har erfarenhet av personalansvar och ett genuint intresse för ledarskap och att utveckla andra.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Protos med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller 070-842 13 77 alternativt Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se eller 073-143 61 55.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mat är viktigt på riktigt. På PROTOS utvecklar vi livsmedel som är bra för både människa och miljö. För oss är det en självklarhet att mat ska smaka bra, vara näringsrik och framtagen med så liten resurspåverkan som möjligt.
Vi har fördjupat arbetet inom lokal och hållbar köttproduktion. Dessutom utvecklar vi ett helt nytt sortiment av proteinrika, vegetariska livsmedel. Vi tror på både animaliska och vegetariska proteiner - det bästa av två världar.
På Gotland i Visby finns vår stora och moderna anläggning för livsmedelsproduktion. Här förädlar och utvecklar vi alla våra livsmedel. Tack vare de korta avstånden på Gotland och den täta kontakten med lantbrukare på ön, har vi full kontroll på alla steg i livsmedelsproduktionen, från jord till bord. Vi arbetar långsiktigt med utveckling, kvalitet och hållbarhet. Vi har även kontor i Solna, vilket ger oss närhet till alla våra kunder och konsumenter - och inte minst - många bönder som vi börjat samarbeta med i Mälardalen för att kunna arbeta lokalt och regionalt med olika matråvaror.
Vi anser därför att vi i vårt företag lyckats förena det bästa av båda världarna, en gedigen och kvalitativ verksamhet på Gotland och samtidigt närhet till Sveriges största stormarknad med många möjligheter till influenser, idéer och samarbeten.
Läs mer om oss på www.protos.se