Kommunikativ Business Controller

Kommunikativ Business Controller

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. PostNord är ansvarstagande, modiga och engagerade. Vi leder effektivt förändring, oavsett om vi leder oss själva eller andra. Tillsammans uppmuntrar vi lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Tjänsten är placerad på vårt moderna och nyrenoverade kontor i Solna och vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt i form av hybridarbete.

Arbetsuppgifter

I rollen som Business Control är du med i uppbyggnaden av ett nytt affärsområde inom PostNord som har sitt fokus på den Internationella importaffären. Syftet med rollen är att stötta affärsområdet genom att skapa mer förståelse för lönsamhet, samt att driva utveckling mot beslutade mål. Du får självständigt driva uppföljning, prisverktyg, prognos- och budgetarbetet för enheten, du deltar i delar av rapportering samt bidrar till att utveckla målstyrningen.

I rollen kommer du ha ett brett kontaktnät inom PostNords nordiska organisation och verka nära nyckelpersoner i koncernledningen.

Bli en del av vårt team

Du kommer att tillhöra Commercial Control och Analysis inom Group Business Control, en funktion under CFO som arbetar med målstyrning, strategisk affärsanalys samt modeller och riktlinjer för produkt- och kundlönsamhet. Group Business Control har ett brett mandat inom PostNord med ansvar att styra och följa upp koncernens utveckling mot beslutade mål.

Vi är på en transformationsresa på en snabbt föränderlig marknad vilket skapar möjlighet både i rollen och för dig i din vidare karriär.

Vi söker dig med
 • Akademisk examen från högskola eller universitet inom Ekonomi, Logistik, Teknik/IT eller motsvarande
 • Några års erfarenhet av att arbeta som Business Controller, Management Consult eller Business analyst där finansiell analys, budgetarbete och prognos varit en del av dina arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att skapa struktur och nå resultat i svåra uppgifter med flera dimensioner
 • Erfarenhet att jobba mot seniora intressenter och ledningsgrupper
 • Erfarenhet från utmanande miljöer med korta deadlines
 • Utmärkt förmåga att kommunicera skriftigt och muntligt på Engelska och Svenska
 • Meriterande om du har arbetat med prissättning
Som person är du strukturerad och analytiskt lagd samt har förmåga att bryta ner och analysera komplexa frågeställningar. Du har även ett strukturerat arbetssätt, är van vid att ta egna initiativ och att ta ansvar för dina uppgifter. Du är engagerad och vill leverera resultat och trivs med att utmanas i ditt arbete. För att du ska trivas och lyckas i rollen är det av yttersta vikt att du är skicklig på att samarbeta och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer på olika nivåer i en organsiation. Vi lägger därför stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder dig
 • Arbeta i en nordisk och dynamisk miljö
 • Friskvårdsbidrag & tillgång till kontorets gym och simhall
 • Personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNord Plus
 • Goda tjänstepensionsvillkor
 • Goda utvecklingsmöjligheter
Ansök

Sista ansökningsdag är 2023-03-21.

I denna rekrytering samarbetar PostNord med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mejl: maria.vonsterneck@jurek.se

Vi ser framemot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Offentligt bolag