Controller

Controller

Till Peabs Controllerfunktion söker vi en ekonom som kommer att arbeta huvudsakligen inriktat mot AB Smidmek. Smidmek är en del av Peab Byggsystem som består av ytterligare två företag, Byggelement AB och K-System AB. Omsättningen i Peab Byggsystem är ca 1,5 mdkr och antal egna anställda ca 400 personer. Peab Byggsystem är en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem både i stål och prefabricerade betongelelement.

Smidmek projekterar, levererar och monterar prefabricerade stål- och betongstommar. Bolaget utför även tunnplåtskonstruktioner i samband med stål- och betongentreprenader.

I rollen som Controller ingår löpande arbete med ekonomisk styrning, uppföljning och analys av verksamheten bland annat genom:
  • Aktivt stöd till verksamhetens chefer i ekonomiska frågor
  • Ansvar för sammanställning av månadsbokslut, prognoser, rapporter och ekonomisk dokumentation
  • Analyser och uppföljning av verksamheten
  • Säkerställa att den ekonomiska rapporteringen sker enligt koncernens regelverk
  • Medverkan i utvecklingsarbete av olika ekonomi- och systemprojekt
Lämplig bakgrund för rollen är:
  • Civilekonom eller motsvarande akademisk examen inom ekonomi
  • Minst 3 års erfarenhet av Business Controlling
  • God förståelse för redovisning
  • Goda kunskaper i Excel
Placeringsort är Malmö, Helsingborg eller Eslöv. Alternativt kan även Stockholm vara placeringsort. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Peab Byggsystems controller Kristoffer Lindholm på telefon 0725-33 34 58.
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.