Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Bolagsjurist

Ansök nu
Peabs juristfunktion Affärsjuridik stöttar Peabs kärnverksamhet i samtliga av koncernens fyra affärsområdenBygg, Anläggning, Industrioch Projektutveckling. Funktionen ansvarar övergripande för den löpande affärsjuridiska rådgivningen inom hela Peabkoncernen.

Funktionen består av 14 jurister varav 11 stycken i Sverige. Juristerna är placerade vid våra kontor i Malmö, Förslöv, Göteborg och Ulriksdal. Nu söker vi ytterligare en kollega med placeringsort i Ulriksdal.

Som bolagsjurist på Peab får du möjlighet att arbeta nära våra affärer och projekt från anbudsstart till slutligt färdigställande. Du kommer att få medverka i anbudsarbete och avtalsförhandlingar, upprätta, tolka och tillämpa avtal samt, inte minst, löpande lämna råd till ansvariga i våra projekt. Du kommer att tilldelas egna ansvarsområden som består av bolag eller regioner inom vår verksamhet. En viktig del i juristrollen är att hålla internutbildningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristutbildning som har minst 5 års erfarenhet från arbete i domstol, på bolag eller på advokatbyrå, med fokus på entreprenadrätt, offentlig upphandling och kommersiella avtal. Erfarenhet av entreprenadrätt är en merit, men inget krav. Även notarietjänstgöring är meriterande, liksom erfarenhet av skadeståndsrätt, fastighetsrätt och miljörätt.

Det är viktigt att du trivs med att självständigt lägga upp och prioritera i din arbetsvardag. Du är utåtriktad och kommunikativ, har hög integritet och är pragmatiskt i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du kommer rapportera till chefsjuristen för Affärsjuridik samt arbeta nära övriga bolagsjurister och övriga verksamhetsfunktioner.

Ansökan och kontakt

Vill du veta mer om tjänsten så kontakta Karin Wallfelt, chefsjurist Affärsjuridik, på 0733-374602 eller karin.wallfelt@peab.se.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 oktober 2023. Urval sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 okt. 2023 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare