Hoppa till innehåll

Regional Sales Manager

Till Orkla Wound Cares säljorganisation inom Cederroth Första Hjälpen söker vi nu en Regional säljchef med ansvar för Stockholm, Gävle, Dalarna och Värmland. I din roll arbetar du inom B2B och är ansvarig säljare för sortimentet Cederroth Första Hjälpen i din tilldelade region.

Om tjänsten
I den här rollen arbetar du primärt mot grossister och återförsäljare som du besöker, utvecklar och utbildar. Utöver detta kommer du ha ett antal egna kunder där du på central nivå ansvarar för utveckling och förhandling och agerar Key Account Manager. I vissa fall kommer rollen innebära sambesök med återförsäljare hos slutkund, där du har rollen som produktspecialist, utbildare och riskbedömare utefter arbetsmiljöverkets föreskrifter och lagar.

Vidare innebär tjänsten att du har huvudansvaret för att säkerställa en stark och lönsam försäljningsutveckling inom ansvarsområdet och aktivt stödja försäljningen genom att initiera och skapa effektiva aktiviteter med kunderna. Beroende på var du kommer du att utgå från ditt hemmakontor eller vårt huvudkontor i Solna. B-körkort är ett krav.

I rollen ingår:
  • I samråd med närmsta chef utveckla en kvartalsvis plan för kundmöten, baserad på företagets operativa försäljningsplan och kund-/marknadsplaner
  • säkerställa en stark försäljningsutveckling av Cederroth Första hjälpen inom din region
  • bedriva merförsäljning till befintliga kunder samt informera om produktnyheter
  • utbilda återförsäljare och slutkunder samt utveckla vår exponering i butiksledet
  • medverka vid nationella mässor/evenemang samt genomföra och ansvara för lokala kampanjer/kundevent inom din region
  • planera och följa upp försäljning, kampanjer och aktiviteter
  • skriva offerter och genomföra förhandlingar med befintliga kunder
  • genomföra kartläggningar och riskanalyser baserat på lagar, förordningar samt risker
  • kontinuerlig uppdatering av CRM

Cederroth Första Hjälpen har en marknadsledande position i Norden. Produktkategorin är under stark tillväxt och du kommer att ha goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen. För rätt person finns mycket goda möjligheter att utvecklas i rollen och även internt inom Orkla.

Är det här du?
Eftersom rollen innebär mycket självständigt arbete ser vi att du har arbetat i en fältsäljande (B2B) roll tidigare. Har du exempelvis arbetat med produktförsäljning mot tillverkande industri- eller byggsektor ett par år kan det vara en intressant bakgrund. Du kan även ha arbetat med försäljning i distributörsledet inom ett närliggande produktsortiment. Vi söker dig som har förmågan att kunna prioritera dina arbetsuppgifter.

Du har en eftergymnasial utbildning, en yrkesutbildning på IHM eller motsvarande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som person drivs du av att göra affärer och bygga långsiktiga relationer. För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är en duktig kommunikatör, har ett analytiskt sinne och vana av administration. Du är strategisk i din försäljning samt har god struktur och planeringsförmåga. Vidare är det ett krav att du uttrycker dig flytande såväl på svenska som engelska, i både skrift och tal samt har en pedagogisk och hjälpsam ådra.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Orkla Wound Care med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Charlotte Wahlström på 08-120 504 28. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Fältsäljare, AM, grossister, återförsäljare, B2B,
 
Orkla Wound Care AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
17 okt. 2023 (13 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
https://www.orkla.se/om-oss/orkla-wound-care/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Järfälla
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Danderyd
Bygg & Hantverk
Företagslogga

Liknande Jobb

Nacka
Marknadsföring
Företagslogga
Solna
Marknadsföring
Företagslogga
Täby
Marknadsföring
Företagslogga