Senior redovisningsekonom till Nobina

Senior redovisningsekonom till Nobina

Är du en engagerad redovisningsekonom med flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning? Trivs du i en roll med helhetsansvar? Välkommen till oss på Nobina!

Vi är Nobina, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje dag, året runt, väljer en miljon människor att resa mer hållbart med oss. Vi satsar mycket på hållbarhetsfrågor och har ett stort miljötänk.

Om rollen
Nu söker vi två seniora redovisningsekonomer till Nobinas shared service center. Tjänsten är bred och varierande och du kommer i rollen att arbeta med helhetsansvaret i några av Nobinas bolag men också få möjligheten att bidra med dina kunskaper och vara behjälplig i de större bolagen i koncernen. Vidare kommer du att vara delaktig i samt även leda projekt inom ditt ansvarsområde.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning
  • Kontoavstämningar och analyser
  • Månads- och årsbokslut
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Upprätta årsredovisningar
  • Inkomstdeklaration och frågor rörande inkomstskatt
  • Aktivt driva förbättringar av rutiner och arbetssätt
Redovisningsteamet består av fem personer och du rapporterar till gruppchefen för redovisning och anläggning. Tjänsten är placerad på kontoret i Solna.

Vem är du?
Vi söker dig som är redovisningsekonom med flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning i större bolag med komplexa flöden. Du är bokslutssjälvständig och har tidigare erfarenhet av att upprätta årsredovisningar. Vi ser även att du har ett intresse för ett digitalt arbetssätt och vill driva utvecklingen framåt. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav i tjänsten samt en akademisk examen inom ekonomi.

Som person är du noggrann och har förmågan att effektivt planera, prioritera och koordinera. Du har en positiv inställning till utmaningar och trivs i en föränderlig miljö med högt tempo. Självklart är du serviceinriktad och ser kontakt med människor som något naturligt och positivt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Nobina med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme, Helene.werme@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Solna
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 apr 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är Nobina, Nordens största kollektivtrafikföretag. Hos oss jobbar 13 000 människor varje dag för att hitta lösningar på ditt vardagspussel och på samhällets stora utmaningar. Det är inte alltid enkla frågor att lösa, men vi är väldigt glada för att du har valt att följa med oss på resan. Tillsammans är vi stora nog att göra skillnad.

Läs mer på www.nobina.se