Hoppa till innehåll
Linde Gas AB logotyp

Project Manager Internal Control

Ansök nu
Brinner du för regelverk och har flera års erfarenhet av roll från redovisning eller revision? Trivs du i en projektledande roll med helhetsansvar? Välkommen till oss på Linde! På Linde är varje dag en möjlighet - en möjlighet att lära sig, att växa, att dela framgång och att bidra till ett av världens ledande industrigas- och verkstadsföretag!

Om rollen
I rollen som internrevisor (SOX Coordinator) kommer du att arbeta tätt tillsammans med dina kollegor inom Linde Norden och säkerställa att man följer företagets policy, riktlinjer, redovisningsprinciper samt interna kontroller samt ansvara för SOX Compliance och dess utveckling. Du kommer leda och driva flertalet projekt kopplande till intern kontroll och SOX regelverk. Du har många kontaktytor inom Linde.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för intern kontroll: efterlevnad och utveckling med fokus på effektivitet och globala riktlinjer
  • SOX compliance
  • Utföra kontroller för ledninggrupp och utveckla processer kopplat till intern kontroll
  • Leda internrevisioner och vara kontaktperson för Region North
  • Aktivt driva förbättringar av rutiner och arbetssätt
  • Samordna regionala aktiviteter för Transfer Pricing
Finance teamet består av 15 personer och du rapporterar till Senior Director Finance & Control. Tjänsten är placerad i Solna med möjlighet att arbeta på distans del av tiden.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har erfarenhet från redovisning eller revision med fördel från Big4 med ett par års erfarenhet från kvalificerad redovisning i större bolag med komplexa flöden. Eller så har du en bakgrund från revision på Big 4 eller liknande. Du har kunskap inom K3 regelverket, US GAAP eller IFRS och har ett intresse för processer och intern kontroll. Vi ser även att du har ett intresse för ett digitalt arbetssätt och vill driva utvecklingen framåt. Vi jobbar med processägarskap och tror att du är en person som drivs av ständiga förbättringar och effektiviseringar. Flytande engelska och goda kunskaper i svenska är ett krav i tjänsten. Det är ett plus om du har erfarenhet av SAP eller producerande bolag. Har du tidigare erfarenhet av SOX ser vi det som meriterande.

Som person är du noggrann och har förmågan att effektivt planera, prioritera och koordinera. Du har en positiv inställning till utmaningar och trivs i en föränderlig miljö. Du är en teamplayer med god förmåga att bygga relationer. Linde är möjligheternas bolag, vi hoppas att du vill växa med oss i organisationen.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Linde med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
24 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Linde är ett ledande globalt industrigas- och ingenjörsföretag, verksamt i mer än 100 länder över hela världen. Vårt uppdrag att göra vår värld mer produktiv varje dag genom att tillhandahålla högkvalitativa lösningar, teknologier och tjänster som gör våra kunder mer framgångsrika och hjälper till att upprätthålla och skydda vår planet. Företaget betjänar en mängd olika slutmarknader inklusive kemikalier & energi, mat & dryck, elektronik, hälsovård, tillverkning, metaller och gruvdrift.

Lindes industrigaser används i otaliga applikationer, från livräddande syre för sjukhus till högrenhets- och specialgaser för elektroniktillverkning, väte för rena bränslen och mycket mer. Linde levererar också toppmoderna gasbehandlingslösningar för att stödja kundexpansion, effektivitetsförbättringar och utsläppsminskningar.

För mer information besök www.linde.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare