Hoppa till innehåll
Green Cargo logotyp

Senior Business Controller till Green Cargo

Ansök nu
Trivs du med arbetet att driva och utveckla processer?

Trivs du att arbeta i ett bolag som har en miljöinriktad verksamhet?

Är du senior i din roll som Business Controller och vill ta nästa utmaning i din karriär?

Då kan rollen som Senior Business Controller på Green Cargo vara rätt för dig!

Åsa Elfström, Controllerchef: "Vill du arbeta i ett företag som bidrar i omställningen till ett grönare samhälle genom hållbar logistik? Som Business controller på Green Cargo får du en variationsrik roll där du får jobba med utveckling och implementering av nya processer och styrningen på Green Cargo."

Green Cargo söker nu en proaktiv, utåtriktad Business Controller med stark vilja att delta i utveckling och implementering av nya processer och styrningen på Green Cargo. Bolaget är inne i en spännande utvecklingsfas och som Business Controller är man en viktig del i detta. Det finns många pågående och planerade projekt att arbeta med. Du erbjuds en arbetsplats där du får goda möjligheter att utvecklas i företaget.

Du blir en del av framtidens logistikföretag som just nu går igenom en förändringsfas. Placeringen är i moderna lokaler på Green Cargos huvudkontor i Solna Business Park.

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Green Cargos medarbetare är nyckeln till att de ska kunna nå bolagets vision om järnvägslogistik i världsklass och det är medarbetarnas kompetens och ambition som driver bolagets framgång. De ser att olikheter bland deras medarbetare stärker deras konkurrenskraft och bidrar till bolagets affär och utveckling. Green Cargo vill därför ha en arbetsplats präglad av mångfald och välkomnar sökanden med olika typer av kompetenser, personligheter, bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Beskrivning av tjänsten

Som Business Controller arbetar du med verksamhetsstyrning, planering, analys, rapportering samt uppföljning. Du tillhör controllerorganisationen på 9 personer och rapporterar till Controllerchef.

Tjänsten innebär att du har en helhetssyn där du arbetar för att främja det tvärfunktionella samarbetet för företagets bästa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva och utveckla centrala processer som budget & prognos, business review och verksamhetsplanering
  • Förvalta och vidareutveckla processer och verktyg för lönsamhetskalkyler
  • Förvalta och utveckla principer för business case för investeringar samt förändringsprojekt
  • Vidareutveckla systembaserad dataanalys genom BI
Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad ekonom och har erfarenhet av arbete som Business Controller.
Vi söker dig med en utpräglad analytisk förmåga och ett kommersiellt intresse.
Du är van vid att arbeta med komplexa modeller och analysverktyg. Vi ser att du har avancerade kunskaper i Excel och ett stort systemintresse generellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med BI.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter från att arbeta med budgets & prognoser, lönsamhetskalkyler och business cases samt uppföljning av dessa.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du har hög energinivå, är affärsmässig med en hög analytisk förmåga. Du är proaktiv och orädd, och ser saker med nya perspektiv och gillar att utmana befintliga processer och strukturer.
Då bolaget driver många förändringsprojekt ser vi att du trivs med att utveckla, förankra och implementera processer.
Du har en stark kommunikativ förmåga då du kommer att arbeta tvärfunktionellt och du har en förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer.

Intresserad?

I denna rekryteringsprocess samarbetar Green Cargo med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, David Andersson, tel nr 072-853 09 96. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och en text om varför du söker rollen. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson
David Andersson
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
03 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 96 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje vardag kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilar. Det motsvarar i sin tur 2 300 000 lastbilar - årligen. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,2 miljarder SEK (2021). Läs gärna mer om bolaget på www.greencargo.com.

När du väljer Green Cargo väljer du en grön arbetsgivare. Hos oss blir du betydelsefull och varje dag du går till arbetet gör du en insats - för svenskt näringsliv, för miljön och för framtidens transporter. Medarbetarna är vårt företag och våra värderingar; vi har koll, vi vågar, vi bryr oss och vi levererar, genomsyrar allt vi gör.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare