Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Automationsingenjör till Echandia!

Ansök nu
Är du Echandias nästa Automationsingenjör och vill vara med och forma framtidens hållbara energilösningar inom den marina industrin? Då har du hittat rätt. Ett bolag i tillväxt där innovation, hållbarhet och teknik kommer prägla din vardag tillsammans med teamet där resan mot en grönare värld bara börjat.

Om tjänsten:
Som Automationsingenjör på Echandia blir du en central figur i ett varierat arbete med betydande ansvar. Du kommer att vara en nyckelspelare i ett team av erfarna ingenjörer där din roll innefattar att vara expert inom Echandias system och att agera som teknisk kontaktperson gentemot deras kunder.

Din expertis kommer att vara avgörande när det kommer till funktion, gränssnitt, installation, driftsättning och andra tekniska ärenden. Du kommer tillsammans med projektledaren och dina ingenjörskollegor vara det primära gränssnittet mellan kunder, inköp, produktion, eftermarknad och försäljning. Vid behov kommer du att stödja produktionen och genomföra Factory Acceptance Tests innan systemen levereras till kund.

Utöver din roll som teknisk expert för deras befintliga system kommer du även ha möjlighet att vara delaktig i design, utveckling och testning av deras kommande system tillsammans med deras utvecklingsteam.

En vanlig arbetsdag inkluderar deltagande i leveransprojekt där du säkerställer att produkterna har en korrekt design och samverkar väl med båtens system. Du ansvarar för att ge tekniskt stöd till produktionsteamet vid testning och support. Dina arbetsuppgifter inkluderar att delta i projekt- och kundmöten, hantera supportärenden samt integrera deras system i kundens miljö. Du har en nyckelroll i att säkerställa att integrationen med kundsystemet fungerar smidigt och pålitligt. Resor i tjänsten kan förekomma.

Ditt arbete inkluderar:
 • Arbete med uppgraderingar och förbättringar av befintliga PLC-system.
 • Felsökning och anslutning till installerade system ombord på båtar/fartyg.
 • Genomföra systemanalyser, felsökning och tester.
 • Samarbete i korsfunktionella team.
 • Genomföra projekt från start till slut och vara en del av framtidens båtar.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har relevant teknisk eftergymnasial utbildning
 • Har tidigare relevant arbetslivserfarenhet inom automation
 • Har tidigare erfarenhet av PLC-system
 • Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av batterihanteringssystem och/eller laddningssystem
 • Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i att tolka och utvärdera regelverk och marina standarder
Du kommer att trivas om du gillar ett snabbt tempo i en föränderlig arbetsmiljö. Att felsöka och lösa problem är något du tar dig an med entusiasm, och du känner dig inte pressad när du arbetar under tidsbegränsningar. Att tolka scheman och förstå systemdesign är för dig självklart, och du är redo att ta itu med nya utmaningar med självförtroende. Din förmåga att arbeta självständigt kompletteras väl av din förmåga att samarbeta i team, och du ser varje ny arbetsuppgift som en möjlighet till utveckling.

Om kundföretaget:
Echandia står i spetsen för utvecklingen och tillverkningen av högkapacitativa energilagringssystem för fartyg och andra omfattande tillämpningar. Deras passion är att erbjuda pålitliga, hållbara och ekonomiskt livskraftiga lösningar som formar framtiden för elektrifiering inom sjöfartsindustrin. Sedan 2018 har Echandia med framgång drivit denna vision framåt, och deras pålitlighet har redan belönats genom leverans av batterisystem till flera prisbelönta fartygsdesigner.

Just nu expanderar de deras horisonter för att möta den växande efterfrågan, och söker efter energiska individer med en "kan-göra-det" inställning som vill vara med på denna spännande resa.

Välkommen till Echandia, där din passion kan forma morgondagens sjöfart.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Solna, Pampas Marina
 • Rekryteringsansvarig: Elin Dahlqvist
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 okt. 2023 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare