Hoppa till innehåll
Fortum logotyp

Financial Controller till Fortum

Ansök nu
Är du en nyfiken och engagerad senior redovisningsekonom eller financial controller som trivs i en roll där du agerar "spindeln i nätet" och supporterar dina kollegor i redovisningsfrågor? Vill du vara en del av ett bolag som driver på förändringen mot en renare värld? Sök då rollen som Company Controller på Fortum!

Energi har alltid varit en bidragande faktor i människans utveckling och vårt moderna liv kräver mer energi än någonsin. Fokus på att minska koldioxidutsläppen har funnits i Fortums DNA under årtionden. Våra värderingar - nyfikenhet, ansvarstagande, integritet och respekt - är grunden för alla våra aktiviteter. Våra ledarskapsprinciper baseras på ett öppet ledarskap och en tilltro till våra medarbetare. Det gör Fortum till en arbetsplats som erbjuder utmaningar och ansvarstagande, baserat på stor tillit. Fortum sitter i ljusa och nybyggda lokaler i Solna.

Om rollen
I rollen som Company Controller ingår du i ett team om 8 personer och rapporterar till Teamlead för Accounting & Tax. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att kvalitetssäkra redovisningen och vara den som stöttar i redovisningsspecifika frågor samt ansvarar för att hålla ihop rapporteringen utifrån ett legalt perspektiv. Fortum arbetar med fokus på digitalisering och du kommer att vara en aktiv del av detta arbete samt driva interna processer inom ditt område med många kontaktytor, både internt i organisationen och externt.

I rollen arbetar du i huvudsak med:
  • Månads-, delårs- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisning och inkomstdeklarationer samt koordinera revisionen
  • Supporta teamet i redovisningsfrågor
  • Utföra finansiella analyser för att stötta redovisningen och Fortums affär
  • Vara drivande i utvecklings- och effektiviseringsprojekt
Kvalifikationer och egenskaper
Vi ser att du är en senior redovisningsekonom eller financial controller med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och har en vana av att arbeta projektbaserat. Du har erfarenhet från större bolag där du arbetat med K3 och du är van vid stora flöden. Vidare är du självständig i årsbokslut och årsredovisning. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i ett Shared Service Center och har kunskap om IFRS.

Som person är du noggrann, strukturerad och självgående och trivs i en roll med många kontaktytor. Du är prestigelös och ödmjuk med ett pedagogiskt sinne. Ord som nyfiken, lösningsorienterad och kommunikativ är även beskrivningar som stämmer in på dig. Vidare är det av vikt att du är analytisk med en förmåga att se helheten.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Fortum med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 okt. 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om Fortum
Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamhet i mer än 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Med ca 5300 anställda och en gemensam omsättning på 7,8 miljarder euro har vi storleken, kompetensen och resurserna att driva energiomställningen framåt.

Fortums aktie är listad på Nasdaq Helsinki. Läs mer om Fortum på www.fortum.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare